Fallskjermhopper reddet ned fra 23 meter høyt tre

Realitykjendis Grunde Myhrer til legesjekk etter å ha hengt fast i et tre i nesten tre timer. Takker alle som hjalp til med å få ham ned.

Hjelp til fallskjermhopper

Et redningshelikopter var etter hvert på plass for å få fallskjermhopperen ned på bakken igjen.

Foto: Peder Gjersøe

– Han har surra seg fast i treet, opplyser operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sør-Øst politidistrikt.

Ifølge Aftenposten er det realitykjendisen Grunde Myhrer som hadde uflaks under et hopp lørdag ettermiddag. Han er kjent fra TV-programmene «Paradise Hotel» og «Skal vi danse».

Myhrer sier til avisa at han rakk å forberede seg på landinga i treet. Han er ikke skremt etter opplevelsen, og han kommer til å fortsette med fallskjermhopping.

– Det kunne vært alvorlig men riktig vurdering ble tatt som gjorde at dette gikk helt strålende. Tre timer i toppen av et tre er jo en artig erfaring. Takk til norsk helsevesen for strålende innsats og alle de andre folka som hjalp til, sier han til NRK etter å ha kommet trygt ned på bakken.

Vanskelig redningsoppdrag

Tønsbergs blad skriver at dette et av mannens første hopp alene etter et fallskjermkurs.

Fallskjermhopper i treet på Jarlsberg

Brannvesenet snakket med Myhrer mens de forsøkte å finne en løsning for å få ham ned.

Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen / NTB scanpix

Politiet fikk melding om den uheldige fallskjermhopperen ved Jarlsberg flyplass like før klokka 15. Brannvesenet forsøkte å hjelpe mannen ned, men det var ikke vært mulig å nå opp til stedet der han hang fast. Et klatrelag ble også tilkalt.

Høyt hang han, men sur var han ikke. Tvert imot. Ifølge Tønsbergs blad sang han «Ta livet som det faller seg».

– Risikosport

Hovedinstruktør Siri Victoria Lund i Tønsberg fallskjermklubb forteller til NRK at mannen var en av flere hoppere i flyet.

– Dette er en risikosport. Det skjer innimellom at noen sitter fast i et tre, sier hun. Lund ønsker ikke å opplyse om hvor erfaren fallskjermhopperen er.