NRK Meny
Normal

Færre dødsbranner i Norge

Ni personer har omkommet i brann i Norge hittil i år. Det viser foreløpig statistikk fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Brann Holmestrand

HOLMESTRAND: En av de ni dødsbrannene i Norge så langt i år, skjedde i Holmestrand i januar. En mann mistet livet etter at det begynte å brenne i huset hans. (arkivbilde)

Foto: Stener Kalberg

Det er det laveste antall omkomne i landet på 11 år i perioden fra nyttår til 1. april. Positivt, men langt unna visjonen om at ingen skal dø i brann. Vi har ingen å miste, skriver Vestfold interkommunale brannvesen i en pressemelding onsdag.

I fjor omkom 13 personer i brann i første kvartal.

– Det er gledelig å registrere at dødsbrannstatistikken har beveget seg i riktig retning med færre omkomne enn på samme tid i fjor, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

– Kan endre seg dramatisk

Samtidig minner Kalheim om at det gjenstår ni måneder av året, og understreker at dødsbrannstatistikken kan endre seg dramatisk fra måned til måned.

Også brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold interkommunale brannvesen sier at antall dødsbranner varierer mye.

– Et år kan vi ha flere omkomne i brann i Vestfold, et annet år er det kanskje ingen. Det er så få, men generelt er det gledelig når tallene går noe ned, sier brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold interkommunale brannvesen.