NRK Meny
Normal

Færdern fortsetter som før

Færderseilasen kommer også i år til å bli avsluttet i Horten. Det blir ikke noe av å snu hele seilasen slik at den ender i Oslo. I alle fall ikke med det første.

Færderseilasen

Fra Færder'n 2014.

Foto: Færderseilasen

I fjor deltok 6000 seilere i flere hundre båter i Færderseilasen. Seilasen gikk som vanlig fra Oslo til Horten, og slik blir det i år også. 13. juni blir det Færder-fest i Horten etter målgang.

– For dårlig kapasitet

Det kunne gått annerledes. For arrangøren Kongelig Norsk Seilforening (KNS) vurderte muligheten av å snu hele seilasen slik at målgangen skulle skje i Oslo. Nå har de gått bort fra det, sier Per Bøyom, prosjektleder for Færderseilasen i KNS.

– Utgangspunktet var blant annet at kapasiteten i Horten havn ikke har vært god nok.

Men en brukerundersøkelse har vært med på avgjørelsen om å seile som før.

– Folk svarte at havna i Horten kanskje ikke har vært så god, men de vil likevel beholde Horten som avslutningshavn.

Glad for avklaring

Det er godt å høre, synes ordfører Børre Jacobsen i Horten.

– Jeg er glad for at vi har fått denne avklaringen slik at vi kan bidra til den kjempefesten som dette er for både seilerne og Hortens befolkning. I tillegg betyr det mye også for de frivillige lag og foreninger som står for arrangementet i Horten.

I fremtiden ønsker KNS seg permanente flytebrygger inne i havnebassenget, og på sikt håper Bøyom at utbygging på Bromsjordet kan føre til bedre fasiliteter for avslutningsfesten.

Påmeldingen til årets Færderseilas, for øvrig nummer 68 i rekka, er 1. mars. Seilasen starter i Oslo 12. juni og avsluttes i Horten dagen etter.