NRK Meny
Normal

Få problemer under årets festival

Politiet i Tønsberg er fornøyd med at årets Slottsfjellfestival bød på få problemer.

Publikum under Slottsfjellfestivalen 2015

Noen utfordringer, men alt i alt en flott festival, konkluderer politiet i Tønsberg med etter årets Slottsfjellfestival.

Foto: Alexander Joyce/NRK

Årets Slottsfjellfestival ble avsluttet lørdag kveld og leder for ordensavdelingen hos politiet i Tønsberg, Frank Gran, sier han er fornøyd med at årets festival er over, uten noen store hendelser.

– Politiet har arbeidet tett sammen med festivalens sikkerhetsapparatet og har også hatt egne mannskap tilstede på områdene, og det har fungert veldig bra, sier Gran.

Utfordrende vær

Gran mener det var riktig av festivalen å stenge deler av området da sterk vind førte til at flere konserter måtte avlyses på lørdag.

– Været bød på en del utfordringer, men det var viktig å stenge for å unngå at publikum ble utsatt for uheldige hendelser. Det viser at god planlegging fungerer, sier han.

Presseansvarlig for Slottsfjellfestivalen, Siri Narverud Moen, sier det ble en spesiell lørdag på grunn av vinden.

Det førte jo til at vi måtte stenge noen områder og gjøre om på programmet. Det er leit for oss, for artistene og ikke minst publikum, sier Moen.

Hun sier de likevel er fornøyd med årets festival og at de klarte å få på plass de største artistene lørdag kveld, til tross for værutfordringene.

Narkotika på campen

Politiet var tilstede på festivalen med spanere og hund, og også i år ble det avdekket narkotika på festivalens område.

Frank Gran sier det er bekymringsverdig at de finner narkotika på festivalen.

– Unge mennesker som bor på campen har tatt kontakt med oss og sagt at de er irritert over at de blir tilbudt narkotika der, sier han.

Flere berusede mindreårige ble også tatt hånd om av politiet, enten inne på området, eller da de prøvde å ta seg inn på festivalen.

Bråk på brygga

Gran forteller at det fremdeles er bryggene som byr på de fleste av problemene politiet har hatt. Han sier innskjerpingene Havnevesenet i år gjorde, har ført til mindre bråk, men at det fremdeles er en del problemer nede ved vannet.

– Det er trangere på brygga, alle som har vært der har sett at den er smekk full. Det skaper selvfølgelig noen utfordringer, sier han.