Få nye med smitte på Brunstad

Influensa utbruddet av typen H1N1 (svineinfluensa), har ikke ført til alvorlige komplikasjoner for noen av de syke.

Svineinfluensautbrudd på Brunstad
Foto: John-André Samuelsen / NRK

300 nye vaksinedoser ankom mottaket torsdag og nå får ansatte på mottaket, en del frivillige fra Røde Kors og de yngste barna som bor der, tilbud om vaksine.

Tore Arne Martinsen

MER INFO: Kommunelege i Stokke, Tore Arne Martinsen etterlyser mer informasjon om hvor flyktningene som i dag bor på Brunstad skal flyttes.

Foto: Jan Henrik Aubert / NRK

Det er også bare noen få nye som har blitt syke, men kommunelegen fraråder fortsatt aktiviteter som innebærer tett kontakt.

– Vi fraråder fortsatt at skoleklasser og idrettslag besøker flyktningene, for å hindre at smitten spres i lokalmiljøet, sier kommunelege Tore Arne Martinsen.

Svineprodusenter bør også vaksineres

Svineinfluensa kan smitte fra mennesker til griser.

Mattilsynet i Vestfold har derfor gitt svineprodusenter råd om å vaksinere seg mot svineinfluensa.

Det skal ikke være noen risiko forbundet med å spise svinekjøtt.

Tomt neste fredag

Fordi Oslo Convention Center på Brunstad er booket til andre aktiviteter i jule- og nyttårshelgen, skal alle flyktningene som bor der i dag flyttes til andre mottak innen fredag 18. desember.

Det har vært planlagt siden kontrakten med UDI ble inngått.

Det er også bestemt at de aller fleste flyktningene blir flyttet samlet til et mottak som i dag er tomt. Dette for å begrense smittespredningen.

Bedre kommunikasjon

Stokke kommune har i dag hatt møte med fylkesberedskapssjefen i Vestfold og Mattilsynet. Kommunelege Tore Arne Martinsen etterlyser bedre kommunikasjon med UDI om hva som skjer med flyktningene når de drar.

– Vi etterlyser en plan på hvordan de skal tømme mottaket, vi har bare fått signaler om at ca. 550 blir sendt til et annet mottak som er tomt, sier Martinsen.