NRK Meny
Normal

Even er på turné med a-ha

Tønsberg-bassist fikk drømme-gig. Nå er jaga jazzisten på turné med a-ha. – Dette er kjempestas, sier Even Ormestad.

Even Ormestad i Jaga Jazzist spiller med a-ha på verdensturne

Even Ormestad er godt vant med å stå på scenen. Likevel er det ekstra stas å være med a-ha på turne.

Foto: Tom Lund

For Even Ormestad er det guttedrømmen som har gått i oppfyllelse. Forrige torsdag var han på scenen sammen med a-ha i Buenos Aires, Argentina, da supergruppa sparket i gang comeback-turneen sin.

– Det er klart, drømmene mine har jo forandra seg litt opp gjennom åra og det er kanskje ikke dette jeg har drømt om i det siste. Men det var veldig gøy da de ringte, forteller Even Ormestad på telefon fra Brasil.

Even Ormestad kunne låtene til a-ha godt fra før.

– Jeg har som så mange andre, stått foran speilet da jeg var unge, og spilt alle låtene deres. Så du kan si jeg var godt forberedt, ler han.

Visst det lenge

A-ha

a-ha er i gang igjen. Comeback-turneen «Cast in stone» er i gang, nå spilles konserter i Brasil.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

a-has maninger Harald Vik ringte allerede for et år siden og fortalte at det ble gjenforening, og at de trengte en bassist. Musikk-Norge er ikke stort, og Ormestad kjenner gutta fra før. Alle kjenner alle, mener bassisten som har en lang karriere bak seg som musiker i Jaga Jazzist og som produsent.

Hva det vil bety for hans musikk-karriere å være på turné med a-ha, har han ikke tenkt så mye på.

– Jeg får jo være med på norsk musikkhistorie, og jeg har det veldig gøy. Men det er ikke sånn at jeg nå gir opp alt det andre jeg holder på med.

Skal spille i regnskogen

Turneen er bare så vidt i gang. De neste tre ukene skal a-ha holde konserter i mange byer i Brasil.

– Også sier ryktene at vi skal holde konsert i regnskogen. Allerede i morgen drar vi innover mot regnskogen og skal spille en svær konsert.

15. oktober er det pause, før oppstart igjen i mars neste år. Til sammen skal a-ha spille 40 konserter på comeback-turneen sin.