NRK Meny
Normal

Etterlyser fører av lastebil

En hvit lastebil skal ha bremset kraftig ned der en kvinne ble påkjørt og drept. Nå er bilføreren etterlyst.

Likfunn Larvik
Foto: Petter Melsom / NRK

I forbindelse med den 43 år gamle kvinnen som ble påkjørt og drept i Larvik om morgenen torsdag 9. oktober etterlyser politiet i Larvik en hvit lastebil. To vitner har forklart at de lå etter lastebilen på riksvei 40 nedover Elveveien i Larvik. Der kvinnen senere ble funnet, skal denne lastebilen ha foretatt en kraftig oppbremsing.

(Saken fortsetter under kartet)

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ble stående

Lastebilen ble stående på stedet etter oppbremsingen, og de to vitnene kjørte forbi og videre. Dette skal ha skjedd omkring klokka 05.45 torsdag morgen, altså i det tidsrommet politiet mener at kvinnen ble påkjørt.

Bilen som etterlyses beskrives som en liten gammelhvit 7,5 tonns lastebil med kapell, eventuelt med skap og lasterampe bak. Bilen er trolig norskregistrert, ifølge vitnebeskrivelsene. Ingen av vitnene har sagt noe om bilmerke eller modell.

Fra Kvelde

De to bilførerne som har forklart seg, har sagt til politiet at de tok igjen den hvite lastebilen ved Nordkveldemoen, cirka 4 kilometer nord for avkjøringa til Kvelde sentrum. Foran lastebilen lå et vogntog som senere svingte av på E 18, trolig mot Oslo. Lastebilen og de to bilene bak fortsatte nedover Elveveien.

Ikke meldt seg

Politiet har tidligere oppfordret alle som har trafikkert den aktuelle veistrekningen i dette tidsrommet om å melde seg.

Ifølge etterforskningsleder Jørn Lier Horst har ingen fører av en slik lastebil vært i kontakt med politiet.

Kartlegger

Politiet holder fortsatt på med kartlegging av trafikkmønsteret på åstedet. Lier Horst opplyser at det er flere kjøretøy som ennå ikke er identifisert, og at det fremdeles er bilister som ikke har meldt seg for politiet. Politiet er fortsatt interessert i å komme i kontakt med trafikanter som var på den aktuelle veistrekningen torsdag morgen.

Politiet jobber også med å gå gjennom video-opptak fra flere overvåkningskameraer i Larvik og Lågendalen.

Trafikkdrept i Larvik

Det er tydelige bremsespor etter et kjøretøy med doble bakhjul rett foran stedet der kvinnen ble funnet, men det er foreløpig ikke klart om sporene kan kobles til påkjørselen.

Foto: Støtvik, Pål Terje / SCANPIX