Ber Kripos om hjelp etter mulig overfallsvoldtekt

Kvinnen som trillet på en barnevogn, skal ha blitt truet med et skrujern. – Hun har det vanskelig, sier bistandsadvokat Torunn Haug.

Olav Digres vei på Sem.

Kvinnen gikk i dette området på Sem utenfor Tønsberg da overfallet skal ha skjedd.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

Det var søndag kveld at politiet ble varslet om at en kvinne var blitt overfalt av en mann da hun var ute og trillet en barnevogn på Sem i Tønsberg. De meldte at overfallet hadde et seksuelt preg.

– På bakgrunn av den etterforskningen som er foretatt til nå, mener vi at kvinnen ble utsatt for et seksuelt overgrep, sier politiadvokat Lise Dalhaug til NRK tirsdag ettermiddag.

Politiet opplyser at de trenger tips i saken.

Sør-Øst politidistrikt fortsetter tirsdag etterforskningen etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for en overfallsvoldtekt på Sem utenfor Tønsberg, skriver de i en pressemelding tirsdag.

Videre står det at overfallet skjedde mellom klokken 21.30 og 21.45 i området rundt Olav Digres vei.

– Vi har fått avhørt fornærmede, og har således et bilde av hva som har skjedd, sier Dalhaug.

– Har det vanskelig

Kvinnens bistandsadvokat, Torunn Haug, opplyser til NRK at hun var til stede under avhøret av sin klient.

– Hun har det veldig vanskelig, men opplever at hun blir godt ivaretatt av egen familie, politiet og helsevesenet. Utover det har ikke hun et ønske om å formidle seg til mediene, sier Haug.

Dalhaug opplyser at kvinnen ikke skal ha blitt alvorlig fysisk skadd.

Ber om tips

Mannen skal ha truet kvinnen med et skrujern, og hun har gitt en beskrivelse av ham til politiet.

– Gjerningsmannen er blitt beskrevet som cirka 20–40 år, normal kroppsbygning, og med mørkt hår som er kort på siden. Kvinnen som ble overfalt mener også han ser ut som om han er fra Midtøsten. Han skal ha vært ikledd mørke klær og skal ha hatt på seg en refleksvest, forteller Dalhaug.

De ber om at folk som har gjort observasjoner i området rundt Langerød og gamle E18 og ved Semsbyen i tiden mellom kl. 21.15 og 22.00, tar kontakt med politiet.

– Vi ønsker også å presisere at alle observasjoner i det aktuelle området er interessante, og kan være med på å legge det store puslespillet, sier Dalhaug.

Ropte om hjelp

Politiet er også interessert i at folk tar kontakt dersom de hørte noen rope om hjelp i området den aktuelle kvelden.

– Kvinnen forteller selv at hun skal ha ropt etter hjelp, og at det kanskje var årsaken til at overgrepet ble avsluttet. Så hvis noen har hørt rop den kvelden, er det også veldig interessant for oss, sier Dalhaug.

Sør-Øst politidistrikt har bedt om hjelp fra Kripos i den videre etterforskningen.

– Dette er en stor og alvorlig sak, og vi vil bruke de ressursene som er mulig å bruke for å oppklare denne saken på en rask og god måte.