NRK Meny
Normal

Er Kevin Vestfold-fotballens største råskinn?

Sju gule kort, hvorav ett ble til rødt, i tillegg til to gule han på merkelig vis ikke fikk, er fasiten for Kevin Bråthen (22) på Eik Tønsberg. Kortstatistikken fra 2015-sesongen er klar.

Kevin Bråthen

MANGE KORT: Kevin Bråthen (rød ring) går hardt inn i taklingene, det merkes på kortstatistikken.

Foto: Eik Tønsberg / Skjermdump

Backen og midtstopperen Kevin Bråthen (22) betegnes av Eik Tønsbergs sportslige leder Tom Erik Nilsen som en som bidrar sterkt i kortstatistikken.

– Kevin er et råskinn, og er stadig ute med «revesaksa», sier sportslig leder i Eik Tønsberg, Tom Erik Nilsen, etterfulgt av en god latter.

Kevin Bråthen innrømmer glatt at han er en harding på banen.

Kevin Bråthen

RÅSKINN: Kevin Bråthen har fått beskjed om å roe seg litt ned.

Foto: Privat

– Jeg går hardt inn i duellene, og takler hardt, sier Bråthen, som i løpet av sesongen har fått beskjed av lagledelsen om å roe litt ned.

– Vi må få lov til å gå i dueller, sier Bråthen og ler.

Eik Tønsberg har flest røde kort

I årets sesong har Eik Tønsberg slitt i bunnen av 3.-divisjonstabellen, men vinner tabellen for antall gule og røde kort.

41 gule og 5 røde står den tradisjonsrike klubben igjen med.

– Det er så klart noe vi ikke er spesielt stolte over. Vi har slitt mye denne sesongen, og vi har vært litt for heite i toppen og prata på oss for mange kort, erkjenner Nilsen, som vil presisere at de røde kortene stort sett har kommet av to gule og ingen stygge hendelser.

Bare tre klubber har flere gule kort, men ingen har flere røde enn Eik. Sandefjord (eliteserien) har 53 gule kort på 30 kamper, Ørn Horten har 48 gule på 26 kamper og Larvik Turn har 44 gule kort.

Totalt ble det delt ut 1630 gule kort og 104 røde kort i seniorfotballen i Vestfold denne sesongen. Totalt i alle kamper ble det delt ut 142 røde kort.

Taklet – lot medspiller ta skylda

Da NRK spør Bråthen om hvor mange gule han sto for i årets sesong, svarer han sju, men at antallet egentlig skulle vært høyere.

– Jeg skulle hatt to til, men ett ble ikke registrert hos kretsen, og det andre tok en medspiller skylda for, sier Bråthen.

– Det må du forklare nærmere?

– Jo, du skjønner, dommeren så ikke hvem som gikk inn i en takling. Hadde jeg fått gult kort der, måtte jeg stått over neste kamp. Da lot jeg en annen ta skylda, ler Bråthen.

Kvinnefotballen har færre kort enn Eik alene

Ja, du leste riktig. Kvinnelagene i Vestfold-fotballen har bare fått 39 gule kort i årets sesong. Tre lag har faktisk gått 14 kamper uten så mye som ett eneste kort.

– Det ikke er like harde taklinger eller stygg språkbruk i kvinnefotballen, sier Vidar Tobru, trener for Kveldes syverlag.

– Vi har spillere fra 17 år til langt over 50 år, de vil ikke ødelegge seg. De har det gøy med fotballen og bruker hodet, sier Tobru og ler.