NRK Meny
Normal

Enighet om interkommunal legevakt

Ni rådmenn er enige om hvor den nye interkommunale legevakten i Tønsberg skal ligge.

Geir Viksand

Rådmann i Tønsberg kommune Geir Viksand, mener rådmennene har klart å finne fram til det beste alternativet.

Foto: Per Foss / NRK

Alternativene har vært på Korten eller Kjelle. Rådmann i Tønsberg kommune, Geir Viksand, mener rådmennene nå har klart å finne frem til det beste alternativet.

– Vi har vurdert området rundt Kjelle og Korten og har hatt tre gode alternativer som vi har fått inn som tilbud. Det vi har landet på og innstiller overfor kommunestyrene er på Kjelle.

Den nye interkommunale legevakten i Tønsberg vil være åpen for over 100.000 innbyggere fra hele 9 Vestfold-kommuner. Ifølge rådmann i Tønsberg kommune, Geir Viksand, var det flere faktorer som gjorde at Kjelle i Tønsberg var mer attraktivt enn bygningene på Korten.

– Først og fremst er det litt enklere for personer som bor i nord i fylket, som for eksempel Holmestrand og Hof å komme seg dit. Det er også enklere med parkering der og i tillegg er det også bedre utvidelsesmuligheter slik vi vurderer det.

Skal behandles videre

Den 18. juni vil rådmennenes anbefaling behandles i bystyremøtet i Tønsberg. Viksand tror og håper at politikerne vil være enige i rådmennenes valg.

– Det er vanskelig å vurdere, men jeg tror nok at det er stor sannsynlig at man nå går for Kjelle. For det første er det ikke så stor avstand mellom de tre alternativene og Tønsberg som vertskommune må ta hensyn til de øvrige kommunene og legge stor vekt på deres synspunkt i denne saken.