NRK Meny
Normal

Endelig er kompetansebeviset i boks

Etter at Benedicte (25) startet i jobbfruktavdelingen ved attføringsbedriften Svelvik produkter har selvtilliten skutt i været. I dag fikk hun sitt kompetansebevis.

.

SE VIDEO: Benedicte fikk kompetansebevis i dag.

Benedicte Wessel Holtan har et sjeldent syndrom som heter ATR 16. Det gjør at hun har lærevansker og klarer knapt å si et ord uten å fnise, rødme og stotre.

Derfor var både hun og moren svært stolte da hun fikk kompetansebevis i dag for jobben hun gjør i jobbfruktavdelingen, som åpnet i ny, forbedret drakt i dag.

– Det er morsomt å ha klart det. Jeg er stolt, men det er litt rart og, sier hun til NRK.

Benedicte Wessel Holtan

Benedicte Wessel Holtan fikk kompetansebevis i dag.

Foto: Philip Hofgaard / NRK


Mye av årsaken til suksesshistorien tilegner Benedicte arbeidsmiljøet. Over epler, bananer og kiwi kan hun snakke med vennene sine om det meste.

– Vi prater jo om frukten og hva som skal hvor, men det som er fint er at vi kan prate om litt andre ting også. Jeg trives veldig her, det har jeg gjort helt siden første dag, forteller Benedicte.

Viktig at alle bidrar

Moren har kjempet i mange år for at datteren skulle få opplæring i et fag.

– Å være med å bidra i samfunnet er viktig for alle – å føle at man er til nytte. Å sitte hjemme er ikke et alternativ, mener moren.

Anne Holtan

Moren til Benedicte, Anne Holtan, er stolt av datteren.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

Etter at Benedicte startet hos Svelvik produkter i januar 2012, har selvtilliten skutt i været. Før hun fikk en jobb å gå til, var alternativet å være hjemme og motta støtte fra NAV. Det var helt uaktuelt, forteller moren Anne Holtan.

Like viktig, om ikke viktigere, enn selve jobben er det sosiale og vennskapene Benedicte knytter, mener moren.

– Her en det en blanding av alle typer mennesker som også er veldig bra. Det gjør at man har noe sosialt å gå til. Her snakkes det, de spiser lunsj sammen. Og Benedicte har knyttet kontakter som hun også bruker på fritida, det er kanskje det aller viktigste, sier Anne Holtan.