Savner du et friområde til hunden din?

Å kunne løpe helt fritt, så fort man vil og hvor hen man vil, det kan hundene som kommer til Horten Hundepark gjøre. På to år har det utviklet seg til å bli en attraktiv og populær møteplass for både mennesker og dyr.

Bente Ostensen og hunden TooTsy

PÅ TUR: Bente Ostensen og hunden TooTsy koser seg ekstra mye når de er i Horten Hundepark.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

Det er nettopp det som er poenget med Horten Hundepark. Et tilbud til hundene der de kan løpe fritt og sosialisere seg med andre firbeinte venner. Bente Ostensen er styreleder i parken og er her i dag sammen med hunden TooTsy.

Så ofte de kan, drar de til hundeparken for at både Ostensen og hunden kan være sosiale og møte andre mennesker og dyr.

– TooTsy har blitt som en barnehagetante for alle de andre hundene her, smiler Ostensen.

Savnet et friområde

Horten Hundepark

Horten Hundepark ligger rett ved avkjøringen til Karljohansvern.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

For det var hennes savn etter et område for hunden til å løpe fritt og være sosial med andre artsvenner, som gjorde at de i dag kan møtes på Horten Hundepark. For to år siden fikk de utdelt et området ved Karljohansvern, nærmere bestemt, Bromsjordet.

– Gjerder og alt på denne plassen har kommet til gjennom dugnad. Dette er et gratis tilbud til alle hundeeiere, så da må vi hjelpe hverandre med å holde ting på plass, sier hun.

Ostensen åpner porten inn til hundeområdet. Vi kommer først inn i en sluse hvor hundene kan hilse på hverandre før de blir sluppet inn på friområdet. Vennene til TooTsy ankommer også, Prince og Molly.

Horten Hundepark

POPULÆR: Flittige brukere av parken, fra venstre, Bente Ostensen og hunden, TooTsy, Randi og hunden, Prince og Randi Bjørnstad med hunden, Molly.

Foto: Kristine Masdal Aadne / NRK

– De tre har vært gode venner siden de møttes her for første gang, smiler Ostensen.

– Fått mange nye venner

Mammaen til Prince skryter av tilbudet ved Horten Hundepark.

– Jeg har fått så mange nye venner, det har Prince også. Jeg tror ingen av oss har hatt så mange venner som vi har nå jeg, smiler Randi.

Det er også hundeeier til Molly enig i.

– Samholdet her er helt fantastisk, vi har til og med egne småhundtreff, forteller hun.

Kommer fra Drammen og Larvik

I Vestfold er det kun en annen hundepark og den er i Stokke. Ostensen forteller at hundeparker er ettertraktet blant hundeeiere og at de derfor ofte har besøk av personer helt fra Drammen og Larvik.

– Så kommer de jo fra alle de andre Vestfold-byene også. På ettermiddagene er vi mange i parken og det er fordi det er så hyggelig og sosialt her, smiler hun.

Horten Hundepark

Infotavlen ved Horten Hundepark.

Foto: Kristine masdal Aadne / NRK