NRK Meny
Normal

En klapp på skuldra til de frivillige

Den nye ordføreren i Sande trakk frem den frivillige innsatsen i kommunen da hun gjestet NRK Vestfoldsendinga mandag morgen.

Elin Weggesrud holder det lille, røde ullhjertet.

Les hvorfor Elin Weggesrud tok med seg et lite, rødt ullhjerte da hun skulle intervjues av NRK.

Foto: Vegard Lilleås / NRK

Hver ukedag frem mot jul får Vestfoldsendinga besøk av forskjellige juletregjester. Gjestene tar med seg en ting hver som representerer en historie de har lyst til å fortelle.

Ordføreren i Sande valgte selv hva hun ville sette søkelyset på i tiden nå før jul, og valget falt på et rødt ullhjerte som symboliserer den frivillige innsatsen rundt omkring i kommunene.

– Den frivillige innsatsen løfter samfunnet vårt noen hakk. Jeg er kjempeimponert over bredden og engasjementet i Sande. Det gjelder sikkert resten av landet også, sier Elin Weggesrud (Ap), og nevner et eksempel fra sin egen kommune:

– Søndag var det innsamling til God jul, lille venn. Det er en innsamling av julegaver til barn som kanskje ikke hadde fått så mange gaver uten dette. Innsamlingen ble startet av småbarnsmødre.

Giverglede

Weggesrud syns det er godt å se all givergleden i disse tider, men legger til at den frivillige innsatsen fra forskjellige frivillige lag og foreninger er god gjennom hele året.

– Vi har en stor bredde av tilbud som innbyggerne kan benytte seg av, forteller hun.

Hør hele intervjuet med den ferske ordføreren her