Bli med inn i «Elvis-rommet»

Else Engelstad er over gjennomsnittet interessert i Elvis, noe som vises godt både hjemme hos henne og på jobben.

Else er Elvis-fan

Inger Kalleberg og de andre kollegene merker godt at de har en kollega som er veldig begeistret for Elvis Presley.

– Det merker vi daglig, ler Inger.

– For eksempel når vi spiser lunsj. Hun har jo mange forskjellige Elvis-kopper, nesten en for hver dag i uka. Og så spiller hun masse musikk, og så synger hun innimellom også. Elvis, naturligvis. Det blir mye snakk om Elvis. Men det er bare hyggelig, og hun har et eget Elvis-rom. Jeg tror du kommer til å bli overveldet.

Elvis i alle rom

I dag ville Elvis Presley fylt 80 år. Kongen av rock'n'roll, som døde i 1977, har fans over hele verden. En av dem er Else Engelstad fra Lardal. Hjemme på kjøkkenet hennes henger fire relativt små bilder av Elvis på kjøleskapsdøra.

– Jeg bor jo sammen med noen, og mannen min er glad i Elvis han, men han vil ikke se på ham hele tiden, sier Else og ler.

Elvis på koppen

På jobben har Else mange kopper med Elvis på.

Foto: Christina Støp / NRK

På veggen, ved siden av Elvis-kalenderen, henger det en klokke som kan spille litt av en Elvis-låt hver time.

– Men det tok ikke lang tid før mannen min kopla den ut.

– Hvordan tok du det?

– Nei, altså jeg har forståelse for det da. Slik er det på jobben også, jeg kan jo finne på å si noe om Elvis hver dag jeg, men jeg forstår at ikke alle er like stor fan som meg.

Kjøkkenet er ingenting mot det vi snart skal få se.

«Elvis-rommet»

Mye med Elvis på

Else har alt man kan tenke seg av Elvis-ting.

Foto: Christina Støp / NRK

Else tar oss med inn i det berømte «Elvis-rommet». Der er det en liten gjesteseng, og der kan man virkelig tilbringe natten med kongen av rock'n'roll. Pute, sengetøy, teppe, sokker, håndklær – alt med Elvis på. Rommet er en innholdsrik og velordnet Elvis-utstilling med blue suede shoes i miniformat.

Else, som er født i 1951, husker stemmen hans godt fra radioen da hun var liten.

– Den stemmen jeg hørte der satte seg på en måte litt fast. Drømmen var jo alltid å få vært med på en konsert i USA, og det er jo det som er så leit at jeg aldri fikk oppleve det.

– Magisk

I 2010 dro hun på tur og da var hun innom både Las Vegas, Hawaii, Los Angeles og Memphis.

– Det var helt magisk for meg. Vi sto på scenene der han hadde stått og var på Graceland og i Sun studio. Der var det nesten så det rant det en tåre. De spilte akustiske, autentiske opptak med ham. Det var fantastisk.

Else har en del av Elvis med seg i stort sett alle rommene i huset.

Var du forelska i denne fyren?

– Ja, det var vi nok. Jeg har en venninne i Hvittingfoss, og vi var nok litt avstandsforelsket. Da filmene kom til Hvittingfoss kino satt vi på første rad og gispet da han kom på skjermen.

Favorittene

Er det noen av Elvis-tingene som betyr ekstra mye for deg?

– Jeg vil ikke si det, men en del av cd-ene og bøkene er jeg veldig glad i. Og så har jeg en klokke og et armbåndsur som jeg bruker mye.

Hun sliter med å bestemme seg for hvilken av låtene hans som er best.

– I går kveld hadde jeg fram flere av cd-ene, og det er veldig vanskelig. Han spilte jo inn over 700 sanger. Han kunne synge alt, pop, rock, blues og gospel. Og gospelsangene er nok noe av det jeg liker best å lytte til. Mange av dem er kjempefine.