Elden: – Foreldrene håper på en avslutning

Advokat John Christian Elden tror drapssaken ville vært henlagt om det ikke hadde vært for innsatsen til Kristin Juel Johannessens far.

John Christian Elden

John Christian Elden er bistandsadvokaten til Kristin Juel Johannessens foreldre.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Torsdag formiddag opplyste Vestfold politidistrikt i en pressemelding at en person er pågrepet etter drapet på Kristin Juel Johannessen 5. august 1999.

Advokat John Christian Elden er bistandsadvokaten til Kristins foreldre. Han kan fortelle at foreldrene er svært lettet etter dagens nyhet.

– De er veldig lettet over at politiet nå ser ut til å ha fått et gjennombrudd. De håper at dette kan medføre en avslutning på saken, selv om det selvsagt er rettsapparatet som må avgjøre det, sier han til NRK.

– Har holdt saken i live

Det er nesten 16 år siden at Kristin Juel Johannessen ble funnet drept 12 år gammel.

– De (foreldrene journ.anm.) har stort sett levd med denne saken, og den er holdt i live, særlig takket være farens etterforskning i saken. Han har hele tiden purret på politiet for å få dem til å foreta nye etterforskningsskritt. Nå ser det altså ut som om noe av dette har ført frem, sier Elden.

– Så pågripelsen kan være et resultat av farens egen etterforsking?

– Jeg er nok temmelig sikker på at hvis han ikke hadde stått på slik han har gjort, hadde denne saken vært henlagt for veldig mange år siden.

Foreldrene har fått informasjon om den pågrepne i saken.

Kristin Juel Johannessen

Kristin Juel Johannessen ble funnet drept i august 1999.

Foto: PRIVAT / NTB scanpix

– Rolig

Senere torsdag ettermiddag opplyser politiet at det er en 38 år gammel mann fra Larvik som nå er pågrepet for drapet i 1999. Dette er mannen som er tidligere domfelt for drapet, men som ble frikjent før anken kom opp i lagmannsretten.

– Mannen er siktet for forsettlig drap, sa politimester Christine Fossen på en pressekonferanse klokken 14.00 torsdag.

38-åringen ble pågrepet onsdag kveld.

Den siktedes forsvarer sa til NRK tidligere torsdag ettermiddag at hans klient ikke har fått vite hva som er bakgrunnen for pågripelsen.

– Han er avslappet i forhold til at han er pågrepet igjen, og tar dette bemerkelsesverdig rolig, sier Søren Øyvind Hellenes til NRK i 12-tiden.