NRK Meny
Normal

Dropper julegaver i år

– Vanligvis har jeg lange ønskelister til jul, men nå vil jeg at folk heller gir penger slik at folk i Syria kan få mat, sier Silje Reistad.

Silje Reistad holder frem en julegave. Hun håper nordmenns julegaver i år blir penger til Røde Kors.

Det å starte en slik aksjon har gitt meg veldig mye innsikt i en helt annen verden, sier Silje Reistad om det å bytte ut julegaver med penger til folk i nød.

Foto: Privat

For en drøy måned siden var Silje Reistad fra Nøtterøy på besøk i Vestfoldsendinga for å fortelle at hun hadde startet en innsamlingsaksjon for familier i Syria via Røde Kors. "Gi gode ord til familie og venner til jul, og bruk pengene til å hjelpe folk i nød isteden", var budskapet hennes.

Og budskapet har tydeligvis nådd fram. Til nå har det kommet inn omkring 5000 kroner, og det er Silje veldig fornøyd med.

– Det betyr mat til 90 personer i Syria og kan kanskje bety at liv reddes. Jeg håpet på mye engasjement om ideen min, og det ble det.

– Kan aldri bli mislykket

Da Silje startet aksjonen på Facebook satte hun som mål å få inn omkring 25 000 kroner. Om hun ikke når målet, er det fortsatt muligheter for å øke summen som allerede er kommet inn.

– Det gjenstår ei og ei halv uke, og jeg vet at mange har sagt at de vil sette inn penger. Og uansett hvor mye som kommer inn, tenker jeg at en innsamlingsaksjon aldri kan bli mislykket så lenge man får inn noe.

Mange om beinet

Nå er hun opptatt av å sikre seg at pengene skal komme fram til de som trenger dem. Hun regner med at det går greit siden hun samarbeider med Røde Kors. Og hun skjønner at folk kan tenke at det blir mange innsamlingsaksjoner å forholde seg til.

– Det er jo bra at det er mange innsamlingsaksjoner til gode tiltak, men jeg har et inntrykk av at folk blir litt svimle etter hvert over at det blir så mange. Det kan jo av og til være vanskelig å vite hvem man skal støtte.