NRK Meny
Normal

Drev falsk handel

Mann solgte bil på Finn.no, men hadde ingen bil å selge. Ble dømt til fengsel og å betale massiv bot.

En 31 år gammel mann ble i Larvik tingrett dømt til fengsel i ett år og seks måneder fengsel for å ha lurt til seg penger via Finn.no.

Ved flere anledninger skal 31 åringen ha tatt kontakt med folk som ønsket å kjøpe ting på Finn.no. Ved ett tilfelle skal mannen ha ringt en som ønsket å kjøpe en vedmaskin. Kjøper overførte penger for vedmaskinen, men 31 åringen hadde ingen vedmaskin å selge.

Det samme skjedde da han la ut en salgsannonse på en bil. Kjøper overførte penger, men mannen skal ikke ha vært i besittelse av denne bilen.

Ved flere anledninger skal han ha latt som han overførte penger til selgere på nettstedet. Han sendte et skjermbilde av en overføring som aldri ble gjennomført og overtok gjenstandene.

Var beruset under kjøring

Ved flere anledninger skal mannen ha kjørt bil i påvirket og beruset tilstand. Han og en kamerat hadde vært på McDonalds og de byttet på å kjøre hjem. Denne kvelden hadde 31 åringen tatt Xanor-piller og røykt hasj. Begge hadde også tatt Rivotril.

Da han førte bilen, hadde han holdt for høy fart og mistet kontrollen over bilen som ble kastet rundt. Begge kameratene ble skadet i uhellet.

31 åringen hadde heller aldri hatt førerkort.

Han skal tidligere ha blitt dømt fire ganger, der noen av bedrageriene skjedde i prøvetiden han hadde sist.

Han ble dømt for å ha bedratt 13 personer, og må betale tilbake tilsvarende sum som han bedro dem for. Til sammen må han betale over 280.000 kroner og fikk en sperrefrist på å kjøre bil på fem år. Han måtte i tillegg tåle at to mobiler, en laptop og en del klær av kjente merker ble inndratt.