Selger påsto han var døvstum - pratet når politiet kom

Politiet har fått flere meldinger om dette i løpet av torsdagen.

Laster kart, vennligst vent...

PRØVDE Å FÅ PENGER: Personer som har påstått at de har vært døvstumme har blant annet prøvd å selge trefigurer til personer i nærheten av Ramnes kirke torsdag. Andre har vært på ferde i Holmestrand.

De «døvstumme» selgerne har vært på ferde i Ramnes og Holmestrand.

– Politiet reiste ut og sjekket ett av tilfellene, i nærheten av kirken i Ramnes. Da var det imidlertid ikke noe i veien med taleevnen til selgeren. Dette var en polsk statsborger, og politiet ga han beskjed om å avslutte salget. Han ble dimittert på stedet, forteller Arild Alfheim, operasjonsleder i politiet i Vestfold, til NRK.no.

Noen av dørselgerne har oppsøkt folk og prøvd å selge trefigurer ved å vise fram lapper. Andre har kommet med lapper om at de har trengt penger til studier og til livets opphold.

– Vær skeptisk

– Jeg synes absolutt ikke noe om å oppsøke både unge og gamle og lyve om den man er for å få penger, men vi har ikke fått meldinger om aggressiv atferd. Dette er en form for tigging, sier Alfheim, som understreker at det ikke er forbudt i Norge.

Han vil råde folk til å utvise en viss form for skepsis hvis de oppsøkes av dørselgere.

– Det er uvisst for meg om det er samarbeid mellom selgerne som har vært på ferde i dag, jeg har ingen holdepunkter for å si noe om det, sier Alfheim.

Han har hørt om lignende tilfeller også tidligere i Vestfold. Politiet snakket med den polske statsborgeren på engelsk.