NRK Meny
Normal

Mistet besinnelsen da kjæresten filmet krangel

Dømt til fengsel.

Fasade, Nordre Vestfold tingrett

Han ble i tillegg dømt for å ha vært voldelig mot en dørvakt på et utested.

Foto: Freddy Samson Fagerheim / nrk

En 24 år gammel mann er i Nordre Vestfold tingrett dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager gjøres betinget, for å ha vært voldelig mot ekssamboeren. Han ble også dømt for å ha slått til en dørvakt.

Domfelte holdt konsert på et utested i Horten der han fikk all alkohol påspandert av utestedet.

Han forklarte i retten at han er alkoholiker og drakk svært mye da han fikk all alkohol gratis.

Senere på kvelden fikk han slengt negative kommentarer til seg om hans rolle som far, noe som ifølge domfelte er et sårt tema. Det endte i krangel som en dørvakt på stedet forsøkte å forhindre. Dørvakta ble da slått i ansiktet av domfelte.

Filmet krangelen

En annen kveld hadde 24-åringen drukket alkohol for så å ha dratt hjem til han og ekssamboerens leilighet. De begynte å krangle, og hun filmet krangelen med sin mobiltelefon.

Han ble sint da hun ikke sluttet å filme. I dommen står det at han mistet besinnelsen og forsøkte å ta telefonen med makt. De falt begge på gulvet der han skal ha dyttet hodet hennes hardt ned i flisene flere ganger.

I retten forklarte kvinnen at hun fikk to store kuler i panna som følge av dette. Domfelte må betale 243 kroner i erstatning for legebesøket som medfulgte.

Knuste vindu

Nesten et halvt år senere hadde 24 åringen sendt en tekstmelding til ekssamboeren om at han trodde hun og barna ville hatt det bedre uten ham i verden.

Han dro så hjem til henne og de to barna deres, og banket på vinduer. Han forklarte i retten at han ville snakke med henne, noe hun ikke ønsket.

På et av vinduene banket han så hardt at det ene glasset ble knust.

I retten fortalte mannen at han forsto at ekssamboeren ble redd, og at om han hadde vært i hennes situasjon, så hadde nok han også ringt til politiet.

Redd for å bli narkoman

24 åringen ble domfelt for vold mot ekssamboeren et år tidligere, noe retten ser på som skjerpende.

Han fortalte at han var redd han skulle bli narkoman om han havnet i fengsel, fordi han mener det er enklere å skaffe seg rusmidler enn alkohol i et fengsel.

Han ble imidlertid dømt til 60 dagers fengsel, hvorav 30 dager er gjort betinget med en prøvetid på to år. 24-åringen må i tillegg avstå helt fra alkohol i prøvetiden.