NRK Meny
Normal

Forkastet drapsanke- må sone i fengsel

En 34 år gammel mann er dømt til tolv års fengsel for å ha drept kameraten utenfor Tollerudgrillen i Sande i Vestfold i fjor.

Død mann funnet i bil.

Mannens anke ble forkastet, og han må nå sone 12 år for drapet på kameraten.

Foto: Maria Kommandantvold / NRK

Mannen anket dommen fra Drammen tingrett til Borgarting lagmannsrett, men anken ble forkastet.

Dermed må mannen sone tolv år i fengsel, samt betale avdødes mor 200.000 kroner i erstatning. Den dømte mannen hadde kort tid før drapet kommet til Norge fra Litauen med en gjeng kamerater for å finne seg jobb.

En krangel om bagateller skal ha ført til at 34-åringen grep en stokk og slo mot hodet til kameraten utenfor Tollerudgrillen ved E18 i Sande. Mannen døde momentant som følge av de kraftige slagene, ifølge legen som undersøkte den avdøde.

Trodde han var i live

46-åringens to andre kamerater hjalp til med å bære kameraten inn i baksetet av en bil før de kjørte av gårde i en annen bil. Liket ble funnet skjult under en genser og noe plastikk dagen etter.

46-åringens to kamerater har forklart at de flere ganger etter slagene skal ha sjekket om mannen var i live, noe de skal ha trodd.

Den nå dømte mannen har forklart at avdøde drakk store mengder rusbrus og at de massive hodeskadene skyldtes fall mot en benk og snubling da han skulle gå inn i skogen for å slå lens. Blodprøver har slått fast at avdøde var klinisk edru.

Mannen er tidligere straffedømt i Litauen for blant annet grov vold og ran, kommer det fram av dommen fra Borgarting lagmannsrett.