NRK Meny
Normal

Truet med å brenne ned huset

Dersom kjæresten ikke ble med på ferie skulle han brenne ned huset hennes. Nå er mannen (39) dømt til fengsel i ett og et halvt år.

En 39 år gammel mann er nylig dømt til å betale ekssamboeren 100 000 kroner i erstatning etter gjentatte tilfeller med vold og trusler.

Flere ganger er deres felles sønn på seks år til stede under angrepene. Mannen har hele tiden benektet å ha utøvd vold eller trakassert ekssamboeren.

Forandret seg

Paret møter hverandre i 2002 og blir samboere noen få måneder senere. Kvinnen beskriver tiltalte som en varm og fin type i starten av forholdet, men at han forandret seg da de flyttet sammen.

Hun opplever at 39-åringen ønsker å kontrollere hvem hun er sammen med, hver kveld leser han gjennom meldingene på telefonen hennes.

– Etter hvert ble det lettere å si nei til invitasjoner fra venninner og bli hjemme, står det i dommen.

I 2003 kysser kvinnen en mannlig bekjent på et utested. Dette får 39-åringen vite om og det ender med at han banker opp mannen. Denne episoden bruker han mot henne gjennom hele samlivet.

Ville ta fra henne datteren

I perioden 2003 til 2010 mishandler 39-åringen samboeren sin flere ganger, både fysisk og psykisk.

Blant annet tar han kvelertak på henne, truer henne med en strømpistol og stikker fingrene i øynene hennes.

– Ved flere anledninger sa han til henne at han skulle ta fra henne datteren hennes, står det i dommen.

Ved ett av tilfellene tar han kvelertak på henne, dytter og truer med å brenne ned huset hennes dersom hun ikke ble med på ferie. Alt skjer mens sønnen deres på seks år er tilskuer.

Fratatt strømpistol

I dommen fra Sandefjord tingrett står det at mannen er dømt til fengsel i ett og et halvt år med en prøvetid på to år. Han får også inndratt strømpistolen sin.

I tillegg må han betale 100 000 kroner i erstatning til sin ekssamboer.