NRK Meny
Normal

Dømt for smugling og heleri

Politiet fant flere tusen sigaretter, 170 gram hasj, 11 liter brennevin og 158 000 kroner i mannens bolig. Nå må 35-åringen fra Sandefjord belage seg på seks måneder i fengsel.

sandefjord tingrett

Saken gikk for Sandefjord tingrett.

Foto: Freddy Samson Fagerheim Freddy Samson Fagerheim / NRK

Det var i september i fjor at politiet dukket opp og ransaket mannens bolig i Sandefjord. Under ransakelsen fant politiet følgende:

  • 25 gram marihuana i en plastpose
  • 170 gram hasj, fordelt i 17 «egg»
  • Totalt 158 000 kroner i tre metallbokser på en hylle i soverommet
  • 11 liter brennevin
  • 54 liter vin
  • 2,5 liter øl
  • 16 600 sigaretter

På en annen adresse som mannen hadde tilknytning til, fant politiet 69 liter vin og 19 600 sigaretter.

Påsto pengene var gevinst

Mannen har forklart i avhør at pengene stammet fra oppsparte midler, spillgevinster fra spill på hest og lønn fra arbeid. Hva slags arbeid mannen gjør er uklart, han forklarte i Sandefjord tingrett at han gjør mye forskjellig og kombinerer vennetjenester og arbeid

I tillegg skal han ha tjent mellom 1 000 og 6 000 kroner hver dag på hestespill.

Mannen har ikke oppgitt skattefri spillgevinst i selvangivelsen, slik man skal nå gevinsten totalt overstiger 100 000 kroner.

Han har ikke klart å dokumentere at pengene stammer fra spillgevinster, og heller ikke andre lovlige kilder som pengene kunne stammet fra.

Påsto at varene var fortollet

Når det gjaldt sigarettene og alkoholen som ble funnet under ransakelsene, påsto mannen i retten at han hadde kjøpt varene fra litauere og andre bekjente som hadde innført varene til Norge i samsvar med tolloven, men han har ikke klart å bevise at varene er fortollet.

Retten fant forklaringen hans lite troverdig og fant det bevist at mannen har kjøpt, oppbevart og solgt varer som er innført til Norge i strid med tolloven.

Mannen er også dømt for oppbevaring av narkotiske stoffer.

35-åringen må sone seks måneder i fengsel. I tillegg inndras både penger, sigaretter og alkohol.