Dømt for mishandling av samboeren

En brukket arm som måtte opereres, blåveiser, trusler og sår som måtte sys er blant hendelsene Sandefjord tingrett viser til i dommen mot en 36 år gammel mann.

Fra rettssalen

FENGSLES: En 36 år gammel mann er i Sandefjord tingrett dømt til fengsel i ett år og åtte måneder for vold og trusler mot sin tidligere samboer.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

36-åringen har i henhold til dommen gjennom flere år slått og mishandlet kvinnen han bodde sammen med så kraftig at hun fikk store skader, særlig i hodet og ansiktet, og ved flere anledninger måtte oppsøke legehjelp for å bli sydd.

Retten legger særlig vekt på en hendelse der kvinnen forklarer at 36-åringen satte seg over henne i sengen og slo. Da hun hevet den ene armen for å verge seg, traff han henne så hardt at armen brakk.

Kvinnen kjørte alene til legevakten, og ble senere operert ved sykehuset i Tønsberg.

Drapstrusler og krenkelser

I forbindelse med en straffesak mot seg i samme tingrett i 2012 og senere på året i Agder lagmannsrett skal mannen ha fortalt sin tidligere samboer hva hun skulle forklare, og truet med å drepe henne dersom han fikk problemer med politiet.

Han skal i henhold til dommen også ofte ha krenket henne verbalt ved å kalle henne «drittkjerring», «ubrukelig» og «teit».

Uhell

Under rettssaken skal mannen ha uttalt at flere av skadene hadde oppstått ved uhell, og at han ikke hadde noe med hendelsene å gjøre.

Retten på sin side, mener kvinnens forklaringer om mishandling støttes av legejournaler og andre vitner, samt forklaringene hun har gitt til politiet og observasjonene politiet skal ha gjort.

Fengselsstraff og erstatning

I tillegg til fengsel i ett år og åtte måneder er 36-åringen dømt til å betale kvinnen ett hundre tusen kroner i oppreisningserstatning.

Han må også betale saksomkostninger på seks tusen kroner.