NRK Meny
Normal

Dømt for grov korrupsjon

En 39 år gammel mann er i Tønsberg tingrett dømt til ett år i fengsel for grov korrupsjon. Mannen var ansatt i Norsk Gjenvinning Plast da han mottok bestikkelser fra et belgisk selskap.

Tønsberg tingrett

Mannen syns ett års fengsel er for strengt. (arkivbilde)

Foto: Tonje Eide / NRK

I retten forklarte 39-åringen at han mottok rundt 370 000 kroner som et ledd i en avtale med det belgiske selskapet for at det belgiske selskapet skulle bli prioritert ved oppkjøp av plast.

Han mottok pengene kontant, gjennom konas bankkonto og gjennom en bankkonto i Sveits. Overføringene ble gjort i flere omganger i løpet av ni måneder.

– For strengt

39-åringen tilstod bestikkelsene, men anker dommen fordi han syns den er for streng.

– Han samarbeidet fra første stund og erkjente forholdet, og syns straffeutmålingen er for streng. Han ønsker nå å bli ferdig med saken, sier mannens forsvarer Christofer Arnø til NRK.no.

Mannen forklarte i retten at han først sa nei til tilbudet fra det belgiske selskapet, men at han hadde økonomiske problemer og aksepterte avtalen den andre gangen han ble spurt.

Les også:

Forsøkte å skjule

Retten mener det er flere skjerpende omstendigheter i saken, blant annet at mannen forsøkte å skjule korrupsjonen.

Den tidligere ansatte i Norsk Gjenvinning Plast er også dømt til å få inndratt penger fra bankkontoen i Sveits, og en inndragning til statskassen på 333 881 kroner.

Aktor ba om ett år og en måneds fengsel da saken var oppe for Tønsberg tingrett tidligere denne måneden, mens forsvareren ba om at tiltalte skulle anses på mildeste måte.