Dømt for fyllekjøring med båt

Da politipatruljen skulle pågripe og promilleteste båtføreren, hoppet han i sjøen.

mann hoppet i vannet for å unngå politiet

PRØVDE Å STIKKE AV: 33-åringen var ikke spesielt interessert i å bli promilletestet, og prøvde å svømme fra lovens lange arm. Båtene i bakgrunnen har ikke noe med saken å gjøre.

Foto: Geir Eriksen

Politiet i Sandefjord ble en augustnatt i sommer tipset om en båtfører som kunne være påvirket av alkohol. En patrulje rykket ut og fikk kontakt med den 33 år gamle mannen.

Båtføreren var imidlertid ikke interessert i å la seg promilleteste. Han kastet seg derfor i sjøen og prøvde å svømme fra politipatruljen.

Flere politipatruljer kom etter hvert til, og da brannvesenet fikk satt en av sine lettbåter på vannet, ble 33-åringen fisket opp fra havnebassenget og pågrepet.

Da mannen noe senere på natten skulle promilletestes, truet han en av politibetjentene.

Fyllekjørte også med bil

33-åringen ble også promilletestet av politiet tidligere på sommeren. Det skjedde etter at politiet fikk melding om at en bil hadde kjørt i autovernet på Sandefjordsveien. En blodprøve viste at mannen hadde kjørt med en promille på 1,17.

I vurderingen av hva slags straff mannen skal ha, mener Sandefjord tingrett det er skjerpende at promillekjøringen med bilen skjedde midt på dagen og foregikk i Sandefjord sentrum der mange folk var ute.

33-åringen må sone en 30 dager lang fengselsstraff og betale en bot på 10 000 kroner. I tillegg må han klare seg uten førerkort de fem neste årene.