NRK Meny
Normal

Dommen faller i dag

Juryen som skal avgjøre om stefaren er skyldig i å ha mishandlet den åtte år gamle gutten fra Kodal sitter fremdeles samlet over skyldspørsmålet.

Agder lagmannsrett - Brynjar Meling og stefaren
Foto: Per Foss / NRK

Rettens dommer sa i sin rettsbelæring til juryen at det ikke finnes bevis i saken. Det finnes ikke DNA, fingeravtrykk, tilståelse eller øyenvitner i denne saken, men det er mulig å dømme tiltalte på indisier, sa han.

Han påpekte at juryen skulle se bort fra at saken tidligere har vært henlagt og at stefaren ble dømt i tingretten.

- Dere skal gjøre en selvstendig vurdering ut fra hva dere har sett og hørt her, sa dommeren som ba juryen se bort fra hva som er kommet fram i mediene.

Les: - Vurder stefarens troverdighet

Les også: Ba om full frifinnelse

- Kan ha fortrengt det som har skjedd

Dommeren påpekte også at mors påstander om at stefaren er uskyldig ikke skulle tillegges vekt.

- Hun kan fortrenge det som har skjedd. Det har vi mange eksempler på i retten, sa han.

Dommeren ba også juryen se bort fra at gutten kunne ha fått hodeskadene han døde av etter fall eller selvskading. Dette er tilbakevist av de sakkyndige, sa han.

Dommeren sa at juryen måtte ta stilling til om hodeskadene gutten døde av ble påført av stefaren under gjenopplivning, eller om hodeskaden var påført av stefar tidligere på kvelden mens mor var ute og gikk tur.

- Tiltalte mener at skaden kan ha oppstått under gjennopplivingsforsøk, men det har de sakkyndige sagt ikke er mulig ved normal gjennopplivning, sa dommeren.

Juryen, fem kvinner og fem menn er ventet å komme med en kjennelse i løpet av dagen.

ALT OM SAKEN