NRK Meny
Normal

Dømt til 45 dager i fengsel etter voldtektsforsøk

– Et klart signal til ungdomsmiljøet om alvoret i de tiltales handlinger, står det i dommen.

Tønsberg tingrett

DØMT: Torsdag ble to 17-åringer dømt for voldtektsforsøk og produksjon og distribusjon av videoer som seksualiserer barn.

Foto: NRK

I slutten av oktober møtte to 17 år gamle gutter i Tønsberg tingrett, tiltalt for forsøk på voldtekt, samt filming og distribusjon av overgrepsfilmer.

Det var på en fest i Vestfold i fjor at de to guttene forsøkte å voldta en sovende jente. Den ene filmet at den andre forsøkte å stikke en gjenstand inn i jentas skjede. Det hele ble avbrutt av at jenta snudde seg.

De tiltalte hadde også videoer der jenta var naken og tydelig beruset. Disse sendte de til flere klassekamerater og for fornærmede ble belastningen i etterkant så stor at hun valgte å flytte fra Vestfold.

Torsdag falt dommen i saken. De tiltalte ble dømt til 45 dager i fengsel, samt 420 timer samfunnsstraff. De må også betale fornærmede en samlet oppreisning på 140 000 kroner.

Begge ble dømt for alle tiltalepunktene.

– Utnyttet fornærmedes sårbarhet

Den fornærmede jenta var svært beruset og husket hele kvelden som «tåkete». Også guttene hadde drukket alkohol og det var flere hull i forklaringene under rettssaken.

Statsadvokat Alf Martin Evensen

AKTOR: Statsadvokat Alf Martin Evensen var aktor i saken.

Foto: Lina Hekkli / NRK

Retten mente at selv om alle nøt alkohol, ga det ikke de tiltalte rett til utnytte jentas «manglende vurderingsevne og sårbarhet.» De mente også at de tiltalte visste at jenta var beruset og at hun ikke var i stand til å motsette seg de seksuelle handlingene.

«Hendelsesforløpet denne natten viser med all tydelighet hvor galt det kan gå når ungdom ruser seg og prøver ut sin seksualitet og det hele kommer ut av kontroll» står det i domsavsigelsen.

LES OGSÅ: Gransker sykehjemsblemme i Horten