Tok feil koffert, full av narkotika

En mann som hadde vært på reise, fikk litt av en overraskelse da han kom hjem til Tønsberg denne uka.

Koffert med khat

Dette fant mannen i kofferten.

Foto: Tollvesenet

For da han åpnet kofferten, inneholdt den noe helt annet enn det han hadde tatt med seg på tur. I kofferten var det 23 kilo av det narkotiske stoffet khat.

Det viste seg at mannen hadde tatt feil koffert med seg fra bagasjebåndet på Oslo Lufthavn på torsdag.

Tollsjef i Vestfold, Audun Rønningen

Innholdet av kofferten er beslaglagt og overlevert politiet, forteller kontorsjef ved Sandefjord tollsted Audun Rønningen.

Foto: Hans Petter Reppe / NRK

– Det var jo ikke hans koffert, så han ringte derfor til tollvesenet. Vi hentet stoffet, forteller kontorsjef ved Sandefjord tollsted, Audun Rønningen.

Pågrep reisefølge

– Nå ble dette løst på beste måte. Men det er kanskje greit å sjekke at man har med seg riktig koffert hjem, sier Audun Rønningen.

Den rettmessige eieren av kofferten ble pågrepet på Gardermoen. For han reiste sammen med en annen mann som hadde 25,3 kilo khat i bagasjen. De hadde vært i Kenya og er norske statsborgere.

– Begge har innrømmet innførsel, sier politibetjent Stig Buraas på Gardermoen politistasjon.

Flere tonn khat

I løpet av første halvår i år har tollvesenet beslaglagt 6,6 tonn khat i Norge. I hele 2013 ble det beslaglagt over 13,5 tonn, viser tollvesenets statistikk.

Les også:

NRK anbefaler

 • Første dag på jobben

  Per Arne Olsen (55) tiltrådte i dag stillingen som fylkesmann i Vestfold. Han kommer fra stillingen som seniorrådgiver i Gambit H+K, var stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra 2009 til 2013, og har vært ordfører i Tønsberg kommune i seks år.

  Olsen har vært sekretariatsleder og kontorsjef/generalsekretær i Frp. Han har også vært nestleder i åtte år.

  Departementet har varslet en gjennomgang av strukturen av fylkesmannsembetene. Olsen er derfor tilsatt i midlertidig embete fram til 31. desember 2018.

  Per Arne Olsen
  Foto: NRK