Hopp til innhold

Dette er Norges beste

- Han er en perfeksjonist, sier kjøkkensjefen om Norges beste pizzabaker.

Italiensk pizza
Foto: Yngve Tørrestad / NRK

Norges beste italienske pizza kommer fra Tønsberg og er laget av en kurder.

Ako Mohammed er pizzakokk på restaurant Esmeralda i Tønsberg.
Sjefen hans, kjøkkensjef Jan Grannemann, forteller at Ako er en perfeksjonist og så profesjonell at han valgte å melde ham på til NM i baking av italiensk pizza, på fagmessen SMAK 09 på Lillestrøm.

Og det var et lurt trekk, for det ble seier.

Video nsps_upload_2009_2_6_16_22_22_232.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Se video: Norges beste italienske pizza

VM neste

Ako Mohammed valgte italiensk skinke, italiensk salami, marinerte artisjokker, sjampinjong, oliven, frisk mozarella, og basilikum som ingredienser.

De som ble nummer to og tre valgte kjøttdeig, smiler Ako.

Nå smiler han stort og vurderer å trene til å bli med i VM i Frankrike senere.

Morten McRoberts ved Cincin Pizzeria i Oslo, og hans kollegaer,
havnet på tredjeplass med pizzaen Noruega. Det var en pizza med røkelaks, avocado, vårløk og rømmebunn.

Han sier i en kommentar til NRK Østafjells at denne var ikke italiensk nok for dommerne, fordi det var italiensk pizza som skulle bedømmes, men den ble likevel premiert på grunn av den unike smaken.