Den dyreste lukta

Synet og lukten av sjø skrur prisen til værs over hele landet. Vi har besøkt Norges dyreste leilighet utenfor Oslo.

Dyr lukt

På Jarlsberg finner du landets dyreste leilighet utenfor Oslo.

Foto: John-Andrè Samuelsen / NRK

Den er moderne, den ligger ved sjøen, den ligger på toppen av de andre leilighetene på Jarlsø utenfor Tønsberg. Da blir prisen deretter.

17 millioner kroner synes eiendomsmeglerfirmaet Krogsveen er en riktig pris for den nye leiligheten.

Det gjør leiligheten til den dyreste du finner utenfor hovedstaden.

Da får du utsikt til sjøen i alle retninger og 300 kvadratmeter å boltre deg på. Dette er fordelt på en entre, en mellomgang, ett bad, 2 soverom, stue-/spisestue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg kommer skipperstue, tv-stue, soverom med bad og utgang til veranda, mellomgang, vaskerom, soverom med bad og badstue samt utgang til veranda, kontor og hobbyrom.

57 000 per kvadratmeter

Da er det ikke regnet inn en stor terrasse med flott utsikt over fjorden. Dessuten er det tre parkeringsplasser i kjelleren.

Om du syns det var dyrt, så slutter det ikke der. For i tillegg kommer fellesutgifter på nesten 6000 kroner i måneden. Det går til alt fra kommunale avgifter til styreutgifter og reparasjoner.

Med båtplass og brygge

Saltvann er attraktiv vare. Leiligheten i Tønsberg har 2 båtplasser med på kjøpet. Midt i innseilinga til Tønsberg. En rask sjekk på finn.no viser at lukten av sjø koster over hele landet.

Med få unntak er det boliger ved sjøen som havner øverst på prislista. Det er bare beste vestkant i Oslo som kan skilte med høye boligpriser uten at det følger sjøskvulp med.

Men det holder ikke med bare sjø og utsikt. Nærhet til en by er vesentlig. Kan man tilby begge deler på en gang er ikke dét noen ulempe for selger.