Fengslet i fire uker

Tirsdag ble de tre litauiske mennene varetektsfengslet av Tønsberg tingrett i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i isolasjon.

Politisperring rundt huset.

Mannen ble funnet i en seng i denne boligen natt til søndag. Han ble fraktet til sykehus, men livet hans stod ikke til å redde og han døde søndag kveld, opplyste politiet mandag.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

– Grunnlaget er både bevisforspillelsesfare og unndragelsesfare, sier politiadvokat Cecilie Svorstøl til NRK.

Dermed fikk politiet det de ba om, nemlig fire uker varetektsfengsling, hvorav to uker i full isolasjon, for de tre litauiske mennene som er siktet etter det politiet karakteriserer som et mistenkelig dødsfall i Tønsberg.

– Vi ønsker at de siktede ikke skal få anledning til å snakke med hverandre, sier krimsjef Knut Erik Ågrav ved politiet i Tønsberg.

De tre er litauiske borgere og politiet frykter at de kan komme til å forlate Norge dersom de ikke hadde blitt varetektsfengslet. Politiet er også opptatt av at mennene ikke får lest om saken, da det skal gjennomføres nye avhør i saken.

Det var natt til søndag at en 50 år gammel litauisk mann ble funnet med alvorlige hodeskader i en bolig på Presterød, og de tre siktede ble pågrepet. De fremstilles for fengsling i Tønsberg tingrett tirsdag.

Hodeskader

50-åringen hadde alvorlige hodeskader og døde søndag kveld. Dødsårsaken er foreløpig uvisst.

Mennene er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge, men ingen av dem erkjenner straffskyld.

Hva som har skjedd i og utenfor boligen den aktuelle natten er foreløpig uvisst, men politiet får hjelp fra Kripos i den videre taktiske og tekniske etterforskningen.