NRK Meny
Normal

De tre musketerer

De gir utelivsfolk trygghet, og er der da det ikke skjedde.

Natteravner

Fra venstre: Ann Helen Mora, Anita Kjeldsen og Ingun Bekkevold.

Foto: Fredrik Hansen / NRK

- Hei det er Ingun fra Natteravnene.

Klokka viser midnatt og Ingun Bekkevold hos Natteravnene i Horten tar den obligatoriske telefonen til politiet før de går ut for å patruljere i Hortens gater.

Med seg har hun Anita Kjeldsen og Ann Helen Mora som skal gi utelivsfolk trygghet på nattestid.

En god gjerning

- For mitt vedkommende ønsker jeg å gjøre en god gjerning, sier Bekkevold.

Ann Helen Mora innrømmer at hun har en dobbel agenda.

- Jeg har selv noen som snart skal begynne å fly på byen, så det er greit å følge med på hva som skjer, sier hun.

- Jeg har alltid syntes at Natteravnene har vært et godt tiltak, så hvorfor ikke bidra med en natt eller tre i løpet av ett år? Det koster så lite, sier Anita Kjeldsen.

Stor effekt

Som reklamen for Natteravnene sier, de var der da det ikke skjedde. Og Bekkevold som har vært natteravn i to år, ser at de har en stor effekt for bymiljøet.

- Vi går ikke inn i noen kamper, men vi ser vi er veldig preventive. Når vi ser det er tilløp til en slåsskamp, holder det som regel med at vi stopper opp og ser hvordan det ligger an, sier hun

- Har du blitt truet?

- Nei, jeg har aldri blitt truet. Vi får som regel bare hyggelige tilbakemeldinger og tilrop fra publikum, forteller hun.

Det er tydelig at også ungdommen setter pris på jobben de gjør og mener Natteravnene gjør en god jobb. Også om man har fått litt for mye innabords en kveld.

- De gangene man sitter på trappa og er ”dritings” er det greit å få litt hjelp og de fanger opp disse ungene som flyr rundt her som ikke er gamle nok til å dra på byen, sier de.

- Steng matserveringen

Bekkevold sier volden i byen på nattestid skjer i matkøer etter at puben og utestedene stenger. Men det noe politiet bør vurdere mener hun.

- Det vi har snakket om er at matserveringene bør stenges samtidig som serveringen på utestedene, slik at alle ikke kommer på en gang, sånn at de brytes opp tidligere.