NRK Meny
Normal

Dårlig år for Vestfoldfestspillene

Forventet dobbelt så mange besøkende.

Vestfoldfestspillene

Vestfoldfestspillene utvidet i år med flere arrangementer, men det trakk ikke publikum.

Foto: Philip Hofgaard / NRK

– Det var drøyt 6000 betalende tilskuere på festspillene i år, og vi hadde forventet det dobbelte av det, sier direktør for Vestfoldfestspillene, Truls Sanaker.

Den økonomiske situasjonen for festspillene har variert siden oppstarten i 1991, men i år endte billettsalget langt bak målsettingen.

– Vi har ikke årsregnskapet klart enda, men vi hadde en svikt i billettsalget på rundt tre millioner kroner, sier styreleder Stein Kinserdal.

Han forteller at de har informert eierne av festspillene om situasjonen, og at de skal bruke tiden frem mot skolestart for å finne forskjellige løsningsforslag for å rydde opp i dette.

– Så får vi komme tilbake til eierne i en ekstraordinær generalforsamling etter det med forslagene.

Flere arrangementer i år

Årets festspill ble arrangert i hele Vestfold fra 24. juni til 2. juli. Alt fra fyrverkerikonserten med Melody Gardot til Ravi sto på programmet til Vestfoldfestspillene i år.

De utvidet også festspillene med en ny kammermusikkfestival i Sandefjord, Fjord Classics, og til sammen var det over 70 arrangementer.

– Det er en stor økning fra i fjor da vi hadde 16 arrangementer og året før der var det 11 totalt, sier Sanaker.

Men selv om det var et bredt utvalgt arrangementer, trakk ikke dette nok publikummere til konsertene.

– Det kan være mange grunner til det, sier Sanaker som legger til at de skal gå inn og evaluere om det var valget av artister eller markedsføring som kan være årsaken til oppmøtet.

– Kanskje festspillene må bygges opp igjen etter at det har vært så få arrangementer de siste årene, alt dette kan være en årsak til dette, sier han.

Stein Kinserdal og Truls Sanaker

Styreleder Stein Kinserdal og direktør Truls Sanaker må se fremover til neste års festspill tross et dårlig billettsalg i år.

Foto: Dina Sofie Espeseth / NRK

Men tross få besøkende i år, må Kinserdal og Sanaker se fremover til neste års festspill.

– Det får være opp til eierne om de er villige til å følge opp planene vi legger frem for neste års festspill, sier Kinserdal.

– Så det blir festspill?

– Det er det vi arbeider for i hvert fall, avslutter Kinserdal.