NRK Meny
Normal

Charter-Hilde rett inn i kommunestyret

Charter-Hilde lover å ta med med mye humor og latter inn i kommunestyresalen i Horten. Fremmedord skal hun ikke bruke, for sånne ord liker hun ikke.

Charter-Hilde
Foto: Tanita Wassås Kveinå / NRK

Valglogo

Den utradisjonelle Arbeiderparti-politikeren jubler og synes det samtidig er skummelt å gå inn i politikken.

– Det er helt fantastisk og det er så skummelt! Men jeg elsker jo utfordringer, så det må jo gå bra, sier Hilde Skovdahl og ler den velkjente latteren sin.

– Hva er det som er skummelt?

– Jeg går inn i en arena jeg aldri har vært før. Jeg har stemt Arbeiderpartiet før, men aldri vært politisk engasjert. Men jeg er veldig engasjert i mennesker.

Tre kjappe med Charter-Hilde

Slik gikk det da Hilde Skovdahl ble med i gummibåten i sommer

Stemt fram

Hun er for mange kjent som Charter-Hilde etter at hun var med i tv-programmet Charter-feber.

På Arbeiderpartiets liste sto hun som nummer 20, men kom inn med klar margin. Folk stemte henne inn og hun endte på sjette plass på partiets liste. Ifølge Gjengangeren har hun fått mange tilleggsstemmer.

– Herlighet, dette er så sprøtt. Lokalavisa Gjengangeren ringte i morges da jeg sto i dusjen og sa: «Gratulerer Hilde, du er på sjetteplass», forteller Hilde Skovdahl.

Hun sier at eldre og yngre mennesker har fortalt at de har stemt på henne.

– Hva har du gjort for å bli stemt opp på lista?

– Jeg vet ikke, men jeg tror det handler om å være seg selv. Jeg visste jo at politikk var veldig alvorlig. Men når du står ute på stands og møter mennesker som forteller at sønnen har blitt mobbet eller har en mor som ikke har blitt behandlet bra på sykehjem, da får jeg en indre kraft til å ta tak i de sakene jeg brenner for, sier Hilde Skovdahl.

Les også: - Å bade er hundre prosent lykke

– Trist å miste ordførerposisjonen

Annerledes politiker

Arbeiderpartiet ble det største partiet i Horten med 37 prosent av stemmene ved årets valg og gikk fram 1,7 prosentpoeng fra valget i 2011. Hilde Skovdahl forteller at hun har lært mye i denne valgkampen og hun er glad for at det er plass til mennesker som henne i politikken.

– For det første bruker jeg ikke fremmedord. Folk skjønner hva jeg sier. Jeg er lei av at politikere ikke svarer konkret på spørsmål og bruker fremmedord, da faller jeg helt av, sier hun.

– Hun lover at hun skal opprettholde sin åpne og direkte stil de neste fire årene.

– Ja, jeg har bestemt meg for at jeg skal være Hilde. Jeg sa til Arbeiderpartiet da de spurte meg, at jeg ikke kommer til å forandre meg. Det blir galskap, glede og alt hva jeg har. Det er vel det de skjønner, at det også er alvor i all humoren.

Feiring med champagne blir det ikke, for hun drikker ikke alkohol, men noen glass appelsinjuice blir det nok.

– Så må jeg selvfølgelig samle alle venner. Dette er jo kjempemorsomt, sier hun.