Hilde har kjent litt på «prøveromsangsten»

TØNSBERG (NRK): – Du må ha trua på deg selv, sier hun.

Charter-Hilde

BIKINIFIN: Hilde Skovdahl alias Charter-Hilde har flere tips til alle som skal inn i prøverommet for å finne sommerens bikini.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

– Du må ha en styrke i deg selv og vite at du er bra akkurat som du er. Om du er liten eller stor, må du ha trua på deg selv og leve livet ditt fullt ut, sier Hilde Skovdahl, også kjent som Charter-Hilde, fra prøverommet på Vestfold-Stua.

NRK er med for å snakke litt om noe kanskje flere kjenner på i disse dager – at det kan være lett å miste motet når en prøver badetøy.

– En får litt angst for prøverom. Speilet er ofte veldig nærme, og du vil jo ikke alltid se deg selv så nærme. Lyset får også ofte kroppen og fargene til å se feil ut, sier hun.

Etter å ha prøvd flere varianter, konkluderer Skovdahl først med at ingen passer.

– Det er veldig mange fine farger og modeller, men jeg er en frodig dame og dette gikk ikke.

Charter-Hilde

HUSKEREGEL: – Gå i butikker som har store størrelser. Det finnes noe for alle, sier Charter-Hilde.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Selvtillit

Også hun har kjent på «prøveromsangsten» innimellom.

– Jeg er positiv og glad, men jeg faller litt av jeg også når jeg prøver så mye som ikke passer. Men jeg har selvtillit, og det er ikke noe som hindrer meg i å bade.

Hennes råd er å slutte å disse seg selv.

– Ikke se deg i speilet når du står opp. Gå inn i dusjen først og få «wet-look», så kan du se deg i speilet og si du er best. Det høres teit ut, men når du har gjort det i to-tre uker, tror du på det, og du får en litt annen holdning. Vi har tross alt fått livet i gave. Jeg har like stor rett til å bade eller gå i bikini på stranda som hvem som helst.

Men med litt hjelp, finner Skovdahl etter hvert en blå og turkis badedrakt hun liker.

– Den passer, sier hun fornøyd.

Charter-Hilde

NYT LIVET: Charter-Hilde vil at du skal huske på at det bare finnes én av deg. – Mange kvier seg til å gå på stranda, men det handler om å ha trua på seg selv. En lengter etter sommeren, og en skal nyte den fullt ut.

Foto: Igor Tratkowski / NRK

Myte

Også butikkmedarbeider Line Orskaug merker at noen mister motet litt før de finner noe som passer.

– Men det er noe med å prøve det på, legger hun til. – Mange ser modeller og sier at de ikke kan ha den, men når de prøver det på, ser det helt annerledes ut.

Hun anbefaler farger og mønster uansett størrelse.

– Det er en myte at du ikke skal ha mønstrete badetøy selv om du er større. Det kan være kjempefint. Mange tror de må ha sort badetøy, men mange ganger er det finere med litt farger og mønstre.