NRK Meny
Normal

Bytter ut cherroks med fotballsko

Lørdag sparkes årets futsalliga i gang. Og for nyopprykkede Nesjar foregår forberedelsene i barnehagen. Les saken og se video.

Årets sesong i futsal starter nå.

SE VIDEO:: Teodor Michaelsen, Niklas Johansson-Haaland, Nicolas Oxholm, Gustav Riksfjord Nilsen og Vetle Haugene er alle glade i å spille fotball.

Daniel Torp og Martin Skogstad

Kollegaene Daniel Torp og Martin Skogstad spiller begge på Nesjar Futsal.

Foto: Privat

Fotball er en populær aktivitet i iFokus Torpeløkka barnehage i Helgeroa i Larvik. Ungene er gjerne med og trener fotball sammen med pedagog Daniel Torp og assistent Martin Skogstad som begge er fotballspillere på fritiden.

– Det ække lov, sier en av de små guttene som blir driblet rundt og mister ballen.

Overmakta er stor selv om det er Daniel og Martin mot røkla. Barna i iFokus Torpeløkka barnehage har ingen sjans mot de voksne og har trua på at Nesjar skal klare seg i eliteserien.

– De er for bra, sier flere av ungene i kor.

Vil etablere seg i eliteserien

Vestfold har to lag i årets eliteserie. Horten futsal og nyopprykkede Nesjar Futsal. Futsal er en form for innendørs fotball, men skiller seg litt ut fra vanlig fotball.

– Det er kun fire utespillere og en keeper på banen og ballen som brukes spretter ikke så mye, forklarer Torp som debuterer i eliteserien lørdag.

I likhet med sine små supportere i barnehagen har Torp og Skogstad tro på at Nesjar Futsal skal klare seg i eliteserien.

– Vi har som mål å bli værende i eliteserien. Det bør være mulig, for vi har spilt og vunnet mot flere av lagene som har etablert seg der, sier Torp og Skogstad.

Artikkelen fortsetter under bildet

Nesjar Futsal

Nesjar Futsal får tøff motstand når de møter fjorårets seriemestere Vegakameratene lørdag 3. november.

Foto: Nesjar futsal

Kamp mot seriemesterne

Nesjar Futsal debuterer i eliteserien i futsal mot fjorårets seriemestere Vegakameratene. Laget fra Nordland satser på å ta sin tredje strake tittel.

2. runde i eliteserien er mot KFUM-Oslo søndag 4. november, mens de i 3. runde i serien møter Horten Futsal på hjemmebane. Den kampen spilles 7. november i Arena Larvik.