Endelig skal det bygges

Politikerne ble enige til slutt. I kveld ble Nasjonalparksenteret på Verdens ende vedtatt bygget.

Færder nasjonalparksenter

Skisse av nasjonalparksenteret på Verdens ende.

Foto: Illustrasjonsbilde/Ola Roald Arkitekter/MIR

Saken var første gang oppe i mai 2012 da politikerne på Tjøme bestemte seg for å se på restauranten på Verdens ende og gjøre store deler av skjærgården på Nøtterøy og Tjøme til en nasjonalpark.

I august i fjor ble Færder Nasjonalpark vedtatt av regjeringen.

Nasjonalparksenteret har vært flere runder i kommunestyret. Politikerne har vært enige om å bygge, men det flere av de ville vite mer om hva de fikk for pengene.

Det er satt av 28 millioner kroner til byggingen av senteret som skal inneholde restaurant, kontorer og utleie. Målet er også å bli en turistmagnet.

– Det var på tide

I kommunestyret på Tjøme i kveld var alle omsider enige om å sette spaden i jorden. Sommeren 2015 skal senteret stå ferdig.

– Det er mye penger for oss og vi skulle gjerne sett at staten vil bidra, slik den svenske staten har gjort i Sverige, men i dag er alle fornøyde likevel, sier Høyre-ordfører John Martiniussen.

– Det har tatt sin tid. Burde dere klart det før?

– Ja, det burde vi, men politikerne i ville større grad vite hva pengene gikk til.

Det er penger dere kunne brukt på skole eller sykehjemmet?

– Jeg tror ikke det er riktig å sette det opp mot hverandre. Et senter har en uvurderlig verdi for Tjøme som lever mye av turisme. Det kan også være en motor for å få i gang næringsutvikling, sier Martiniussen.