Hjelper brannskadde med å miste komplekser

Denne uka svinger brannskadde barn seg i aktivitetsparken «Høyt og Lavt» i Lardal. Det gjør at mange av dem får et bedre selvbilde.

Burn Camp

HJELPER HVERANDRE: Denne uka gikk "Burn camp" av stabelen i Lardal for 14. året på rad. Denne gangen er 35 barn og unge med.

– Det går riktig vei.

13 år gamle Simen Rye-Kittelsen fra Porsgrunn svinger seg fra tre til tre i klatreparken i Lardal.

To år gammel ble han brannskadd i en ulykke med brennende rødsprit, og ni operasjoner senere er skadene fortsatt synlige på bena. Denne uka føler han seg ikke annerledes.

– Det er egentlig ganske gøy å møte mennesker som har gått gjennom det samme som meg, for å se hvordan de har taklet det, sier Rye-Kittelsen til NRK.no.

Se video øverst i saken.

Tradisjon

Det er blitt en tradisjon at unge brannskadde mennesker møtes i «Høyt og lavt» i Lardal i regi av Norsk forening for brannskadde. Leiren, som varer i én uke, har fått tilnavnet «Burn Camp». I år arrangeres den for 14. året på rad.

– De som er med på leiren er kanskje innesluttede og redde for å vise skadene sine. Derfor går de gjerne i shorts, T-skjorte eller kjole når de er hjemme. Men her kan de utfolde seg som de vil, sier brannmann Glenn Lauvik, som har vært med på de fleste leirene.

Kvitter seg med komplekser

Lauvstad forteller at mange av deltakerne blir kvitt kompleksene de har for sin egen kropp på leiren.

– Mange kommer fullt påkledd og reiser hjem i shorts og T-skjorte. Det synes vi er veldig stas å se.