Bunnsolid debut av Daffinrud

I europatour-debuten lå Tonje Daffinrud (23) bare ett slag bak tettrioen før siste runde i turneringen i Australia. En kjedelig trippelbogey på hull 11 ødela for Tønsberg-jenta.

Tonje Daffinrud

Tonje Daffinrud gjorde sakene sine bra i europatour-debuten i helgen. Hun endte til slutt på 16. plass.

Daffinrud startet søndagen på en fjerdeplass, men måtte ta til takke med en 16. plass for i australienske Gold Coast og Royal Pines golf club. Etter 72 hull fordelt på fire runder endte Daffinrud på 292 slag, noe som er banens par.

Australienske Su-Hyun Oh vant turneringa syv under par.

Vestfold golfklubb-golferen lå lenge mye bedre an enn 16.-plassen hun fikk til slutt, men på hull 11, et par 3-hull, gikk det fryktelig galt og Daffinrud brukte seks slag. Dermed røyk vinnersjansene og også muligheten for en plasseringen helt i toppen.

Turneringen var Daffinruds første på dette nivået etter at hun imponerte stort på Access-touren, rekrutteringsserien til europatouren, i fjor høst med blant annet to seiere, og kvalifiserte seg til Ladies European Tour gjennom pengelisten på accesstouren etter bare å ha deltatt i åtte av 16 turneringer.

Fornøyd med debuten

– Det var ikke den avslutningen jeg håpet på, men jeg er fornøyd med debuten og turneringen og tar med meg gode erfaringer, skriver hun på sin facebook-side.

Det har ikke lykkes NRK å få tak i Daffinrud i dag.

Idrettssjef i Norges Golfforbund, Øyvind Rojahn, er imponert over Tønsberg-jenta.

– Måten hun gjennomfører debuten på dette nivået er imponerende. Hun går rett i tet og viser at hun er tøff og god nok allerede fra start, sier Rojahn.

Han trekker spesielt fram 70-runden Daffinrud gikk på fredag. At sisterunden ikke gikk helt som håpet, tror Rojahn er tilfeldig.

– Det er sånt som skjer. Nå har hun kjent på det, og neste gang kan hun like så godt levere en knallrunde når det gjelder, sier han.