NRK Meny
Normal

Bruker høstferien på flyktninghjelp i Hellas

Sammen med 45 frivillige fra «Dråpen i havet» bruker Angela Van Rheen fra Horten høstferien sin på en gresk strand, der de tar imot båtflyktninger som trenger både mat og vann etter ferden over Middelhavet.

Angela Van Rheen hjelper flyktninger i Lesvos

Angela Van Rheen steller barn som er kommet i land med foreldrene sine, etter en farefull ferd over middelhavet.

Foto: Privat

Angela Van Rheen så bildet av den lille gutten Aylan, som ble funnet druknet på stranden i Tyrkia. Det var dråpen. Læreren ved Borre ungdomsskole måtte reise ned for å hjelpe, skriver lokalavisen Gjengangeren.

– Jeg har vært med det første inntaket av en båt i dag. Vi viser dem inn til et trygt sted å komme i land. Så blir de tatt imot, og får tørre klær. For meg var det en sterk opplevelse å få en baby i armene, sier Angela Van Rheen til NRK.

Sammen med sønnene Erik (25) og Nicklas (23) Ljungberg og sin venninne Lisbeth Sagen Lundin, reiste hun i helgen til den greske byen Lesvos. Hit kommer tusenvis av båtflyktningene som har tatt seg over Middelhavet i jakten på trygghet og fred.

23 kofferter med klær

Angela Van Rheen

Angela Van Rheen sier det gjorde sterkt inntrykk å få en baby i armene på stranden i Lesvos. Hun er glad for å kunne hjelpe.

Foto: Privat

Van Rheen sier at det føles helt absurd å stå på en gresk strand, full av gummibåter og redningsvester, og mennesker som har forlatt alt de kjente for å finne en trygg fremtid.

– De har risikert livet sitt, også står det ingen store hjelpeorganisasjoner her for å ta dem imot, sier hun og mener den lille organisasjonen «Dråpen i havet» har gjort en kjempejobb med det lille de har til rådighet.

Det er venninnen Lisbeth Lundin som organiserte innsamling av klær og sko for folkeaksjonen «Dråpen i Havet» i Horten.

– Vi har tatt med oss klær og tepper fra Norge, som er donert av nordmenn. I tillegg har folk donert penger. FAU har hatt loddsalg og elevene har samlet inn penger. Totalt har vi hatt med 19 000 kroner som vi har brukt på å kjøpe vann og mat.

23 kofferter hadde Angela Van Rheen og sønnene med seg da de reiste til Lesvos, med klær og tepper.

I tillegg har andre frivillige hatt med seg mengder med ekstra bagasje. På onsdag kommer en lastebil fra Norge med mer klær og tepper som det kan være behov for i hjelpearbeidet.

Familien skal være i Lesvos hele høstferien.