NRK Meny
Normal

Bruker 3 000 timer på loppemarked

Lørdag og søndag arrangerer Haukerød skolekorps loppemarked på Haukerød skole. Det er mye som må være på plass før det braker løs.

Lørdag 25 og søndag 26 april arrangerer Haukerød skolekorps loppemarked på Haukerød skole. Før det har de tatt inn ymse lopper på et lager i Sandefjord

LOPPEMOTTAK: Her samles alle loppene som skal selges på Haukerød skolekorps loppemarked.

«Loppegeneral» i Haukerød skolekorps Alexander Moan og flere frivillige har denne uken mottatt og sortert ulike ting som skal selges på korpsets loppemarked denne helgen. De har allerede lagt ned mange timer før arrangementet, og er ventet å bruke utallige timer til.

– Når vi legger sammen antall timer vi bruker på dette både før, under og etter loppemarkedet, så runder vi nok 3 000 timer, sier Moan.

– Det er en utrolig innsats som legges ned av alle som er involvert, legger han til.

Mye lopper

Før loppemarkedet sparkes i gang, må korpset få inn lopper fra folk. Det er mange som har bidratt til at det skal bli en stor suksess.

– Vi har fått inn noen tonn lopper. Det blir rundt 7–8 billass som skal brukes på loppemarkedet til helgen, forteller «loppegeneralen».

Men det er ikke alt av lopper de kan ta inn.

– Vi tar ikke inn hvitevarer og brunevarer. Det viser seg at folk ikke er interesserte i å kjøpe det rett og slett, sier Moan.

– Jeg tror det handler litt om hygiene og litt usikkerhet på om tingene fungerer eller ikke. Det ender opp med at vi må kaste det, fortsetter han.

Høy pris for kasting

Ved tidligere anledninger har skolekorpset tatt inn hvite- og brunevarer, men denne gangen måtte de si nei.

– Problemet er at det blir en enorm vekt på det når vi skal kaste det i containere. Forrige loppemarked betalte vi over 25 000 kroner for å kaste det vi hadde til overs, avslutter Moan.