Normal

Brudepar misbrukt i illustrasjon

Et manipulert fotografi av et brudepar fra Sandefjord er trykket på forsiden av et nummer av fagbladet HK-Nytt uten at brudeparet var klar over det.

Faksimile journalisten.no

Slik så forsiden ut.

Foto: Faksimile journalisten.no

HK-nytt blir utgitt av fagforeningen Handel og kontor. Bildet av paret er manipulert ved at glasset over bildet er knust. Bildet skulle illustrere tematikken - skilsmisse og jobb, skriver bladet Journalisten.

Redaktør i HK-nytt, Eva Ler Nilsen, beklager saken og sier de forsøker å ordne opp.

Det var bruden på bildet som selv tok kontakt med bladet og spurte hvordan deres brudebilde var havnet på bladets forside, og den sammenhengen det var brukt i.

Kjøpt av dansk byrå

Svaret redaktøren kunne gi var at de hadde kjøpt et illustrasjonsbilde fra et dansk fotobyrå. De hadde plukket bildet fra en hel serie bilder i byråets bildebank med bilder som illustrerer skilsmisse.

Byrået har fortalt redaktøren at bildet opprinnelig lå inne i bildebanken over brudebilder, men at det var tatt ut og manipulert og lagt inn som illustrasjon av skilsmisser uten at verken fotografen eller personene på bildet hadde gitt tillatelse til det.

Forsøker å minske skaden

Redaktør Eva Ler Nilsen sier de har gjort det de kan for å minske skaden, men at det ikke har vært mulig å trekke bladet tilbake fordi det er sendt ut til abonnentene. Vi har derimot trukket forsiden fra den utgaven som ligger som en PDF-fil på våre nettsider, sier Eva Ler Nilsen.

Hun sier feilen ligger hos bildebyrået og at hun er kjent med at dette byrået er i dialog med brudeparet.

Det har ikke lyktes NRK å få en kommentar fra bildebyrået i dag.