NRK Meny
Normal

Bronse til Ilebrekke

Mathilde Ilebrekke fra Sandefjord kjørte inn til en ny pallplass under verdenscupavslutningen i telemark i Rjukan lørdag.

Mathilde Ilebrekke

(Arkivbilde)

Foto: Privat

Denne gangen ble det 3.-plass i sprint.

Seieren gikk nok en gang til sveitsiske Amelie Reymond, som på pallen hadde selskap av lagvenninnen Siome Ohrli på 2.-plass.

– Jeg er veldig fornøyd med både kjøringen og skøytingen i begge omganger. Sesongen sett under ett er jeg er utrolig fornøyd med, og jeg er giret for å gi gass også neste sesong, sa Ilebrekke etter rennet.

Etablert seg i toppsjiktet

Sandefjordjenta Ilebrekke har i vinter virkelig etablert seg i toppsjiktet i internasjonal telemark og sikret seg 2.-plass i den totale verdenscupen bak suverene Reymond.

– Jeg hadde ikke forventet at Mathilde skulle være så nær Amelie allerede, men Mathilde har tatt store steg i hele år. Hun har lagt ned et vanvittig treningsarbeid, og hun vet akkurat hva hun må gjøre for å komme seg enda et steg nærmere Amelie.

– Jeg gleder meg til å følge utviklingen hennes videre og har stor tro på at hun kan ta nye store steg fram mot neste sesong, sa sportssjef Jo Mork.