NRK Meny
Normal

Brente ned huset for å få penger

En 32 år gammel mann tente på sin egen leilighet for å få igjen penger på forsikringen.

Larvik tingrett

Mannen ble i Larvik tingrett dømt til betale erstatning til forsikringsselskapet.

Foto: Rune Jensen / NRK

I 2014 leide mannen en kommunal bolig i Larvik. I en periode turte han ikke å bo i sin egen leilighet, da han skyldte penger til folk i narkotikamiljøet. Han bodde derfor hos en kamerat.

I dommen står det at han bestemte seg for å tenne på huset for å få igjen penger på innboforsikringen han hadde.

Tente på

Han tente først på nede i kjelleren, og helte så på brennbar væske på stuegulvet. Da brannvesenet kom på stedet, brant det i stue og kjeller.

Tiltalte ble kontaktet av politiet samme kveld, og han forklarte kort om hendelsen som fornærmet. Under etterforskningen kom politiet frem til at brannen var påsatt.

Fattet mistanke

Sammen med en person i forsikringsselskapet gikk han igjennom sakene som var gått tapt i brannen, og skrev en detaljert liste over gjenstandene til forsikringsselskapet. De fattet mistanke, og sendte to utredere til brannstedet som fant store avvik i oppgaven tiltalte sendte inn.

32 åringen ble i Larvik tingrett også dømt til fengsel i ett år for å ha stjålet flere båter, kjøpt mobiltelefoner i en annens navn og tatt ut penger fra vedkommendes bankkonto. Han har brukt og oppbevart narkotiske midler, og begått tyveri fra en butikk i Tønsberg.

Mannen ble også dømt til å betale tilbake 157.000 kroner i erstatning til forsikringsselskapet og 27.500 kroner til to personer han stjal penger fra.