Brannvesenet rykket ut to ganger

To ganger samme kveld ringer beboerne i dette huset og melder om brann.

Husbrann

Brannvesenet fikk melding om brann to ganger i dette huset på samme kveld.

Foto: Vestfold Interkommunale brannvesen

Natt til lørdag ble en enebolig på Nøtterøy skadet i en brann. Beboerne meldte først fra til 110-sentralen om et branntilløp klokka 22.05, opplyser Vestfold Interkommunale brannvesen.

Noen skal ha brent en vimpel i ovnen i boligen. Noe av vimpelen skal ha kommet på stuegulvet og det ble kastet ut på en terrasse, men traff et trekk til hagemøblene. Da brannvesenet kom fram, vannet beboerne trekket med hageslangen. Brannvesenet sjekket med varmesøkende kamera, og fant ingen tegn til varme, opplyser Vestfold interkommunale brannvesen.

Ny melding

Halvannen time senere, klokka 00.04 fikk brannvesenet melding om brann i det samme huset igjen.

– Det brenner kraftig i huset når vi kommer fram, sier brannsjef Per Olav Pettersen i Vestfold Interkommunale brannvesen.

Alle personene som bor i huset var da ute av huset. Det brant under kledningen i ytterveggen, ifølge brannvesenet.

Etter en drøy time fikk brannvesenet kontroll over brannen.

Per Olav Pettersen

Brannsjef Per Olav Pettersen sier brannvesenet brukte varmesøkende kamera da de sjekket branntilløpet i huset. Da de ble tilkalt halvannen time senere, brant det i huset.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Kan være sammenheng

Pettersen sier de ikke kan med sikkerhet si at den brennende vimpelen har skyld i at det begynte å brenne andre gang.

– Men når det skjer såpass kort tid etter, er det nærliggende å tro at det er en sammenheng, sier Pettersen, men ønsker samtidig ikke å spekulere i hva som har skjedd.

– Sjekket dere ikke godt nok første gang dere var der?

– Vi mener vi gjorde det som var nødvendig i det oppdraget. Vi er jo også lei oss for det som har skjedd. Vi synes det er trist for eierne, sier Pettersen.

Ifølge Pettersen fikk huset vannskader og sier at det utvendig har brent mye i hulrommet mellom kledningen og tømmerveggen. Politiet skal etterforske brannen.