NRK Meny
Normal

Brannen blusset opp igjen

Brannen i plasthaugen på Linnestad i Re blusset opp igjen i natt. Røyken lå tykk over de nærmeste boligene, og politiet vekket naboene for å fortelle at de burde lukke vinduene.

Brannvesenet har kontroll på brannen på Linnestad.

Brannvesenet fikk kontroll på brannen etter flere timer med slukningsarbeid i går, men natt til tirsdag begynte det å brenne igjen.

Foto: VIB

Det var tidlig mandag morgen at det begynte å brenne i flere tonn plast som lå lagret på industriområdet. Plasten tilhører bedriften Revac og det var ansatte der som oppdaget brannen. Klokken 01.14 natt til tirsdag, varslet brannvesenet politiet om at brannen hadde blusset opp igjen.

– Brannvesenet ønsket bistand fra politiet. Det var blitt mer røykutvikling på brannstedet, og vi oppfordret folk til å lukke vinduer, sier operasjonsleder Kjetil Indahl ved Vestfold politidistrikt.

Brannvesenet hadde ikke dratt fra stedet, og var der da røyken tiltok.

– På et tidspunkt var det ikke mulig å oppholde seg der fordi røyken tiltok og brannvesenet måtte la brannen blusse opp. Røyken gikk opp i østlig retning, hvor det ligger en del gårder, forklarer Indahl.

Les også:

– Mangel på vann

I går opplyste brannvesenet at slukningsarbeidet var svært krevende, men med hjelp fra brannbilen på Torp, fikk de etter hvert kontroll på brannen. I natt fikk de igjen hjelp av flyplassens brannbil, og fikk igjen dempet røykutviklingen.

Vakthavende brannsjef Einar Flogeland sier brannen har vist seg vanskelig å slukke, selv om det så ut til at de hadde kontroll i går.

– Det var mangel på vann i området her, og det endte med at det begynte å blusse opp igjen, sier han.

– Hvorfor er dette så vanskelig å slukke?

– Alle vet at når plast brenner, så smelter det. Da legger det seg en hinne over varmen og vi kommer ikke til med vann på en ordentlig og god måte. Så vi må bruke en kombinasjon av skum og vann og flytte hele haugen og spyle hver over alt.

Det er ikke meldt om noen personskader som følge av brannen.