Blir daglig leder i Sjøredningsskolen

I går kveld ble det kjent at Horten-ordfører Børre Jacobsen går av som ordfører og trekker seg fra alle politiske verv, neste vår. Jacobsen har nemlig fått ny jobb ved Sjøredningsskolen.

Børre Jacobsen, ordfører Horten

Ordfører i Horten, Børre Jacobsen

Foto: Fabian Skalleberg Nilsen / NRK

Klokka 13 i dag sa han offisielt ja til den nye jobben, som leder for Redningsselskapets nye maritime ressurssenter på Langgrunn i Horten. Senteret skal stå ferdig sommeren 2015 og blir Europas mest moderne senter for sjøsikkerhet og livredning. Jacobsen sier det er flere spennende aspekter ved den nye jobben, som han ser frem til å tiltre 1. april neste år.

Redningsselskapet som eier har en god ambisjon for Sjøredningsskolen. Dette er spennende og jeg gleder meg til å starte opp.

Ordføreren sier det å kunne være med å redde liv er betydningsfullt.

Hvor mye bedre kan det ble enn å være med på en utvikling som går ut på å redde flere liv, spør en engasjert Jacobsen.

Han var også med i prosessen med å flytte fra Stavern til Horten, men da lå ikke tanken om en fremtidig jobb der.

Jeg var med som ordfører med å sikre flertall i kommunestyret. Jeg brukte lang tid på å tenke igjennom om min avgjørelse om å ta jobben var riktig, og det er den nå, sier Jacobsen.

Les også:

En belastning å være ordfører

Når ordføreren nå søker fritak, er det først og fremst for å ta fatt på nye og utfordrende oppgaver, men han legger heller ikke skjul på at ordførervervet til tider har vært utfordrende, både personlig og for familien.

Også politikere lar seg påvirke av det vi opplever i hverdagen og innimellom har det vært en belastning, sier Jacobsen.

Børre Jacobsen og Venstres Torild Brække, som tidligere var medlem i Høyre, har hatt flere offentlige krangler i lokalavisa Gjengangeren de siste månedene.

Jacobsen mener mange tror at politikere skal tåle mye.

Og det gjør vi også, men over tid blir belastningen ganske stor.