Bombe funnet i Larvik

Bombegruppen som bistår lokalt politi i Larvik bekreftet tidligere torsdag funnet av en rørbombe i en bil. Bomben er nå uskadeliggjort og en person er siktet i forbindelse med funnet.

Bombegruppa rykket torsdag ut til Larvik i Vestfold der en mistenkelig gjenstand i en bil viste seg å være Bombegruppa rykket torsdag ut til Larvik i Vestfold der en mistenkelig gjenstand i en bil viste seg å være en rørbombe.

Bombegruppa rykket torsdag ut til Larvik i Vestfold der en mistenkelig gjenstand i en bil viste seg å være en rørbombe.

Politiet ble oppmerksom på den mistenkelige gjenstanden da de stoppet en stjålet bil kl. 02.00 natt til torsdag. To menn og én kvinne i 20-årene ble pågrepet og siktet for biltyveri. Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk.

Operasjonsleder Anne Straumsheim Meyer ved Sør-Øst politidistrikt opplyste til NRK tidligere torsdag at de tre som satt i den stjålne bilen foreløpig kun var mistenkt for tyveri av bilen, men at de avhøres i forbindelse med rørbomben som befant seg i bilen.

Funn av rørbombe i Larvik

Politiet så alvorlig på saken i og med at en rørbombe kan gjøre stor skade hvis den skulle gå av.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com

En person siktet etter bombefunnet

Like etter klokken 19 torsdag sier politiadvokat Nina Røed i Sørøst politidistrikt at kun en av de tre, en mann i midten av 20-årene, er siktet i forbindelse med funnet av bomben i bilen.

– Det er denne ene personen som politiet kan knytte til funnet foreløpig. Mannen er kjent for politiet fra før. Alle tre sitter i sentralarresten i Tønsberg, og alle tre vil bli sittende til i morgen, sier Røed.

Hun kan ikke si noe om hvor bilen er stjålet fra, eller hvem som eier den av hensyn til etterforskning.

Funn av rørbombe i Larvik

Politiet skal forsøke å destruere bomben i løpet av kvelden torsdag.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com

Den siktede er nå mistenkt for å ha oppbevart eksplosiver. Alle de tre er delvis avhørt, og politiet gjennomfører nå nye avhør av de pågrepne. Dette vil pågå utover natten, og antakeligvis utover dagen i morgen også.

– Har de tre nå forklart seg rundt bomben?

– Det kan jeg ikke gi noen opplysninger om nå, sier Røed.

Politiadvokaten forteller videre at politiet nå jobber både taktisk og teknisk. Taktisk med avhør av de pågrepne, og eventuelt andre vitner. Det innhentes også annen informasjon fra der bilen ble funnet. Videre jobbes det teknisk både fra bombegruppen og teknikere fra politiet.

Laster Twitter-innhold

Uskadeliggjort

Bilen ble etter pågripelsen ifølge Østlands-Posten tauet inn til Larvik rednings lokaler på Bommestad, og plassert i selskapets lokaler på østsiden av Lågen.

Det var under ransakelsen av bilen i lokalene at den mistenkelige gjenstanden ble funnet.

Politiet så alvorlig på saken i og med at en rørbombe kan gjøre stor skade hvis den skulle gå av. Bombegruppen anså også gjenstanden som farlig og vurderte lenge hvor de skulle gjennomføre destrueringen.

Til slutt ble rørbomben flyttet til Hedrum Pukkverk.

– Det ble gjort av sikkerhetsmessige årsaker. Vi har tok den med hit for å sørge for at den blir destruert. Den er nå uskadeliggjort og ikke til fare for noen, opplyser innsatsleder Geir Solberg i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Rørbombe funnet i Larvik

Politiet fortsetter nå etterforskningen.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com

Innsatslederen sier at delene av bomben vil nå bli analysert av politiet som et ledd i den videre etterforskningen.

– Vet dere noe om hva denne bomben skulle brukes til?

– For å ikke skremme folk, så er det ingenting som tilsier at dette har noe med terror å gjøre. Noe mer enn det kjenner vi ikke til så langt. Nå fortsetter vi videre med etterforskningen, sier Solberg.

Funn av rørbombe i Larvik

Rørbomben ble funnet i en bil, som Viking tauet inn for politiet i natt.

Foto: Fredrik Rimork Wiig / wiigfoto.com