NRK Meny
Normal

Blink-blink-blink

Overledning og fuktighet kan være grunnen til at trafikklys begynner å blinke gult. Det har skjedd i to av kryssene i Tønsberg i helgen.

Gule lys blinker i Tønsberg

Blinkelys

– Jeg har ikke vært og sjekket, men fuktigheten kan spille inn. Fuktighet og overledning passer dårlig sammen, sier Senioringeniør i Statens vegvesen Finn Erling Berg.

Kraftig uvêr på veg mot Norden

Berg synes gulblinken i lyskryssene ved Quality Hotel Klubben, og Quality Hotell Tønsberg/Oseberg kulturhus er påfallende.

– Vi har vært og jobbet i nettopp de to kryssene den siste uka, forteller Berg.

Ikke farlig

Lyskryss
Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Berg forteller at det er 230 volt i stolper og rør under veien, men understreker at gulblink ikke er farlig.

– Det er i tilfelle trafikkmessige problemer som kan være farlig. Hvis folk ikke skjønner at Nedre Langgate er en hovedvei, og at sideveiene har vikeplikt, så kan det være trafikkfarlig. Men det er ikke farlig å berøre stolpene i krysset. Likevel er det best når kryssa er skikkelig i gang, slår Berg fast.

Berg sier det har blitt arbeidet i de to kryssene fordi kryssene har vært for snille med sideveiene.

- Det har blitt for mye grønt lys på sideveiene og det må vi utbedre før vinteren.

Vanskelig å reparere i regnværet

Senioringeniøren sier det trolig ikke blir gjort noe med lyskryssene før mandag morgen. En av årsakene er nettopp det dårlige været i området nå.

- Vi har ikke 24 timers vakt på disse kryssene. Det har vi kun på Mammutkrysset. Likevel, hvis vaktmannen til Mesta får beskjed om dette fra Vegtrafikksentralen, så er det ikke utenkelig at han tar seg en tur ut. Men det er litt ufyselig vær å åpne styreskap med elektronikk i. Vi kan love at det kommer i gang mandag morgen, sier Berg.

Søndag ettermiddag er flere av lysene reparert.