Blindveien som ingen ende vil ta

LARVIK (NRK): – Alt vi ber om er et blindveiskilt, sier beboeren Joakim Gusland.

Kjoseveien

EN BILBREDDE: I løpet av veiens 9 kilometer møter sjåførene på vanskelige kjøreforhold. – Veien er beregnet for en bil. Hvis man møter på en annen bil, må man ut til siden, sier Joakim Gusland.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

Fylkesvei 70, også kalt Kjoseveien, i Larvik kommune er en 9 kilometer lang blindvei som ender med en bom.

I det siste har det vært flere tilfeller der trailere og personbiler har tatt av på denne i veien i håp om å kunne kjøre gjennom.

– Det er bare et lite blindveiskilt vi ber om, sier Joakim Gusland og påpeker at det hadde vært mest hensiktsmessig å plassere blindveiskiltet i krysset ved Vassbotten.

Gusland bor rett ved bommen og synes at det er høyst unødvendig og trafikkfarlig at trailere kjører på den trange veien.

– Veien er smal og kun beregnet for en bil i enkelte områder. Hvis du møter på noen, må du ut til siden, sier han.

Blindvei Kjoseveien

KJØRING KUN ETTER AVTALE: – Det er noen få som har nøkkelen til porten. Kommunen, jegere og skogvoktere er de som kan komme seg forbi. Ellers er alle bilistene nødt til å snu her, sier beboeren Joakim Gusland.

Foto: Eva Beate Strømsted / NRK

– GPS og trafikkstasjon kan ha skylda

Lanner trafikkstasjon kan være en av grunnene til hvorfor lastebilene havner i området, mener Joakim Gusland.

– Det er mulig de tror de slipper unna kontroll om de kjører gjennom her, men det er spekulasjoner.

Han påpeker i tillegg at flere GPS-leverandører har ført sjåførene til bommen. Det er ikke alle som har markert bommen på kartet, ifølge Gusland.

I håp om at det er en gjennomkjøring til Porsgrunn, havner enkelte personbiler på blindveien.

Kjenner ikke til problemet

Reidar Jørgensen

EVENTUELL SKILTING: Reidar Jørgensen, senioringeniør i Statens vegvesen ser ikke noe problem ved blindveien, men er villig til å vurdere saken.

Foto: Privat

Reidar Jørgensen, senioringeniør i Statens vegvesen region sør, bekrefter GPS-problematikken.

– Vi vet det at GPS er faktisk med på å skape problemer for oss, fordi bilistene finner veier som de egentlig ikke bør kjøre på, sier han.

Men Kjoseveien er stengt med en fysisk bom og det vises også på kartet, ifølge Jørgensen.

Han er derfor ikke kjent med problemet, men er villig til å vurdere situasjonen før Statens vegvesen går ut og eventuelt skilter fylkesveien.

– Vi er ikke kjent med at det skal være noe behov for noe massetransport, og det er ikke noen regulerte massedeponi, verken fra vår side eller fra Jernbaneverket oppover på denne fylkesveien. Men hvis det er et problem, er vi mer en villige til å prøve å låse det, sier Jørgensen.